Zabil mačetou matku: Zůstane v léčebně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zabil mačetou matku: Zůstane v léčebně!

Marcel K. musí zůstat v léčebně.
Marcel K. musí zůstat v léčebně. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Mačetou zaútočil na své rodiče, máma (†48) útok před 14 lety v činžáku ve Zlíně nepřežila. Schizofrenik Marcel K. (38) dosud střídavě pobýval v psychiatrické léčebně, nyní chtěl na svobodu a léčit se pouze ambulantně. Soud mu včera nevyhověl.

Když se syn vrátil 1,5 roku po útoku z léčebny v Kroměříži zpět do Zlína, sousedé se ho báli. Otec koupil domek v obci na Zlínsku a odstěhoval se. Útočník od té doby pobýval s tátou Jiřím (65) a střídavě v léčebně. Nyní je tam zpět od dubna 2015. On i léčebna nedávno podali k soudu žádost o přeměnu na ambulantní léčbu.

Jiří K. se chce o syna starat. Stojí u vchodu do domu, který vymaloval jeho syn.
„Léčebné možnosti byly vyčerpány. Psychofarmaka a dohled bude doživotní. Chová se klidně,“ sdělila soudu lékařka. Státní zástupkyně ale požadovala vypracování znaleckého posudku a soud návrhu vyhověl. „Vzhledem k tomu, že to bude nějakou dobu trvat, ústavní péče se prodlužuje na další dva roky,“ sdělil soudce Petr Marák. Marcel jen mlčel a jeho táta jen řekl: „Jsem zklamaný.“
Dům, ve kterém Marcel zmasakroval rodiče. „Paní celá od krve ještě vyběhla na chodbu. Bylo to jako z hororu. Ještě teď z toho běhá mráz po zádech,“ popsala jedna ze sousedek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.