Zeman označil Sobotku za svini! Jakou dostal odpověď? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zeman označil Sobotku za svini! Jakou dostal odpověď?

Po jednání tripartity Miloš Zeman většinu tisové konference proseděl. Stěžoval si na přesezenou nohu.
Po jednání tripartity Miloš Zeman většinu tisové konference proseděl. Stěžoval si na přesezenou nohu. (ČTK)

Český politický Kocourkov se zřejmě rozšířil o psychiatrickou ambulanci! Ordinuje v ní premiér Bohuslav Sobotka (45, ČSSD), který už určil svoji první diagnózu: prezident Miloš Zeman (72) prý podle něj trpí rozpadem osobnosti! Choroba se údajně projevila tím, že hlava státu o Sobotkovi veřejně prohlásila, že se zachoval jako svině...

„Když ve vztahu, který fungoval skoro čtyři roky, vyhazuješ partnera čtyři měsíce před volbami, tak se chováš jako svině... Politici mají oslňovat v dobrém slova smyslu, ale když tam máte šedivou bytost, která má charisma lahve od okurek, tak těžko můžete oslňovat,“ nechala se v televizi slyšet hlava státu. Komentovala tak okolnosti nuceného odchodu Andreje Babiše z koaliční vlády.

Pak přišel čas pro psychiatra amatéra Sobotku: „Myslím, že dnešní výroky prezidenta Zemana ukazují, že u něj dochází k rozpadu osobnosti a obavám se, že to s plynoucím časem bude jen horší...“


Změny v mozku?
Zatímco politická scéna podobný typ politického hašteření odsuzuje, na rozpacích jsou i odborníci.
Podle přední pražské psychiatričky, která si nepřála být v této souvislosti jmenována, není rozpad osobnosti běžnou psychiatrickou diagnózou. „Porucha osobnosti může nastat v jakékoli fázi života, například při úmrtí blízkého člověka, po ztrátě zaměstnání apod.

V seniorském věku jsou změny osobnosti způsobené degenerativními změnami stárnoucí mozkové tkáně,“ uvedla pro Aha!.
Svoji roli prý mohou sehrát dědičné dispozice nebo například nadměrná konzumace alkoholu či jakýkoli nezdravý životní styl. Svoje může vykonat i cukrovka.

Je to urážka
„To vše poškozuje mozek. Poškození může vést k rozvoji nějaké formy demence, v některých případech ke schizofrenii. Podle mého soukromého názoru však rozpadem osobnosti Miloš Zeman netrpí. Tak špatně na tom zase není a je to jasná urážka prezidenta republiky,“ myslí si lékařka.

Psychiatr Jan Hanka: Možná porucha osobnosti...
„Termín rozpad osobnosti medicína nezná. Při tělesném nebo neurodegenerativním onemocnění nebo při chronické intoxikaci se může objevit takzvaná organická porucha osobnosti, která je charakterizována nejméně rok trvajícími změnami v prožívání a fungování postižené osoby,“ říká psychiatr Jan Hanka z Národního ústavu duševního zdraví.


Podle něj se jedná o úbytek sociálních schopností a přizpůsobivosti, o ztrátu sebekontroly, poruchu soudnosti, ztrátu náhledu na společenskou nevhodnost vlastního chování, sníženou schopnost koncentrace, odbržděným chováním a nevhodným vtipkováním, střídáním podrážděnosti a apatie, zhoršenou schopností plánovat složitější činnosti. „Paměť a schopnost učit se faktům bývá naopak dobře zachována.

Diagnózu určí psychiatr na základě komplexního psychiatrického vyšetření, s nezbytným přihlédnutím k informacím ze zdravotnické dokumentace, po zhodnocení nálezu ze zobrazovacích a funkčních vyšetřeních mozku, vyšetření internistou a klinickým psychologem,“ dodává psychiatr.



Přečtěte si
-bello-
25. 6. 2017 • 00:35

Jo, kdyby tam byl místo Sobotky Menzel, vzal by hůlku a zpráskal toho provokatéra Zemana. Zeman ochutnal moc a jak zpočátku udivoval slovy, činy, tak teď je jen zvelřčuje , mluví zbytečně sprostě a kamarádí se už bez pardonu s estébákem .Je nepřijatelný

aveneta
24. 6. 2017 • 10:37

Pravda že se někdy vyjadřuje hodně peprně... ale umí jasně říci co si myslí bez těch nic neříkajících blafů a já sní v takových 90% souhlasím

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.