Zoufalství Denisy a Tomáše: Mrtvé miminko už podruhé... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zoufalství Denisy a Tomáše: Mrtvé miminko už podruhé...

Denisa a Tomáš se ze ztráty už druhého miminka vzpamatovávají jen těžko.
Denisa a Tomáš se ze ztráty už druhého miminka vzpamatovávají jen těžko. (Foto Aha! – Michal Protivanský)

Radostné očekávání se partnerům Denise Pacikové (28) a Tomáši Slivkovi (29) změnilo již podruhé v obrovský smutek. Těsně před porodem přišli o miminko. Holčičku zadusila pupeční šňůra. Když Denisa po komplikacích otěhotněla podruhé, o dítě přišla zase! Jenom měsíc před termínem porodu...

Denisa a Tomáš čekali v roce 2014 prvního potomka. „Těhotenství probíhalo normálně, všechno prý bylo v pořádku,“ popisuje Denisa. Jenže přišla nečekaná rána.

Zabila ji pupeční šňůra
Těsně před porodem se probudila a krvácela. Přítel ji hned odvezl do nemocnice. „Byla jsem v 37. týdnu těhotenství. Řekli, že holčička je mrtvá a musím ji porodit, bylo to strašné,“ vzpomíná na nejhorší chvíle života. Příčina smrti holčičky se ukázala záhy. „Měla třikrát omotanou pupeční šňůru kolem krku. Ta jí přimáčkla nožičku na krk. Byla úplně modrá, na ten pohled nikdy nezapomenu,“ vysvětluje Denisa a slzy se jí kutálí po tvářích. Dcerku Stefanii pohřbili na Olšanských hřbitovech. Nová naděje
Pár se ze ztráty dlouho vzpamatovával. „Lékaři nás ale ujišťovali, že napodruhé se vše pohlídá,“ říká Tomáš. Jenže další dítě možná chtěli až moc a dlouho se jim nedařilo. „Museli jsme podstoupit umělou inseminaci. Loni to vyšlo a já znovu otěhotněla. Lékaři mě opět ujišťovali, že vše je v pořádku,“ vzpomíná na šťastné chvíle Denisa. Nastávající rodiče se na miminko velmi těšili. „Všechny úspory jsme dali za věci pro dítě, dokonce jsem se i přestěhovali,“ svěřil se Tomáš.

Stejný konec
Ale i na podruhé je potkalo neštěstí. Jen měsíc před termínem porodu, 16. února, o dítě znovu přišli. Scénář byl stejný – ranní cesta do nemocnice, smutná zpráva o smrti dítěte a umělý porod mrtvého tělíčka. Tentokrát ale příčina smrti tak jasná nebyla, holčička, která měla dostat jméno Deniska, neměla žádné viditelné zranění. Zničení rodiče nyní čekají na výsledky pitvy.


Mohla za to viróza?
Na konci ledna měla Denisa virózu. „Zvracela jsem, bylo mi špatně,“ vypráví. Partneři nechtěli nic podcenit, takže jí Tomáš raději odvezl do nemocnice. „Zkontrolovali miminko a řekli, že mu nic není. Nakonec mě poslali domů s tím, že si nejsou jistí, jestli bych měla dostat antibiotika,“ vzpomíná Denisa, které stále vrtá hlavou jediná otázka. Mohlo jiné rozhodnutí lékařů její holčičku zachránit?

Další dítě?
Denisa i Tomáš jsou při pohledu do budoucnosti skeptičtí. „Nevíme, jestli bychom to potřetí psychicky zvládli. Možná budeme uvažovat spíš o adopci,“ říká Denisa opatrně. „Je to hrozné. Někteří lidé děti mají a ani je nechtějí. Při představě, že někdo hodí miminko do popelnice, je mi zle! Já bych se přitom o něj tak rád postaral,“ rozčiluje se Tomáš.

Přečtěte si
hejpockej
7. 1. 2018 • 04:14

jo, a jak se chovate ke zviratum? Jako inteligenti urcite ne, spis jako negri utrzeny od retezu. Proste mate vypatlany mozky, kdyz nedokazete respektovat ani zvirata a prirodu, chovat se k nim slusne, a prej vam patri svet, to by to dopadlo, by jste ho promenili v peklo, spinu a humus. Jste zly, liny, vychcany bezcitny, a plny jedu a nenavisti, proto Vas jine narody nerespektujou a muzete si za to sami.

susunita@...
21. 3. 2017 • 20:23

Je to smutné ale ten nahoře ví

susunita@...
21. 3. 2017 • 20:16

Krásně napsané a pravdivé dluží na výživném a schovává se a děla jako že pracuje

susunita@...
21. 3. 2017 • 20:11

Tak ty ses frajer hlavně že máš děti v děcáku

zabak34@seznam.cz
27. 2. 2017 • 20:48

krásně mluvýte vúbec ty lidi nez nate a už je mom hraje roli barva pleti nemel bych ale přeji vám aby se vám to prihodilo taky aha vam nemuze vy jse belidla co tem se to nestava hlavne ze vase skurveny belidla vyhazujou deti do popelnic zabyjeji je jste ta nejhorsi rasa co muze byt tady jak čtu sme hnedo cesi hahaha hlavne ze se opalujete v sude jste rasistickou ostudou vaseho maleho kousku na zeme kouli a mimochodem ano nemame svoji zem nas je celi svet nevitvarime valky jak vy a jiak vy belitka jsem jeho bratr jste ten nej osklivejsi narod co je

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.