Mrtvou dceru nesl 13 km! Odmítli mu poskytnout pohřební vůz... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Mrtvou dceru nesl 13 km! Odmítli mu poskytnout pohřební vůz...

Záběry otce, jak s mrtvou dcerkou v náruči kráčí podél silnic, obletěly svět.
Záběry otce, jak s mrtvou dcerkou v náruči kráčí podél silnic, obletěly svět. (Reprofoto Youtube)

Šok, smutek a vztek vyvolává v lidech video zachycující Inda Gatiho Dhibara, který přišel o dcerku (†5) a nemocnice, v níž zemřela, mu odmítla poskytnout pohřební vůz na převoz těla. Nezbylo mu nic jiného než se s mrtvolkou v náruči vydat na 13 km dlouhý pochod domů!

V našich krajinách těžko pochopitelný incident se odehrál v indickém státě Uríša. Do špitálu ve městě Angul nemocnou Sumi ještě převezla sanitka, na místě se však přišlo na to, že její táta Dhibar není pojištěný. A tak když zemřela (tamní média přesnou příčinu smrti neuvedla), bylo zdrcenému Indovi řečeno, že na odvoz těla nemá nárok.

Doma ji pohřbil
Nemajetný Dhibar tedy vzal bezvládné tělíčko do náruče a 13 km do vísky, v níž žije, se s ním vydal pěšky. Cestou si ho lidé natáčeli na mobily a záběry zdrceného otce, jak s mrtvou dcerkou přikrytou dekou kráčí podél silnic, záhy obletěly svět.

Možná i vlna zhnusení, kterou v lidech vyvolaly, způsobila, že příslušné orgány začaly jednat. „Něco takového je nepřípustné! Osoby za to zodpovědné byly z nemocnice okamžitě vyhozeny!“ vzkázal guvernér Uríšy Anil Kumar Samal.

Ať už případ bude či nebude mít další dohru, Dhibar domů dorazil a Sumi uspořádal skromný pohřeb...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.