Neudělal krok, a už chodí! Operaci pojišťovna odmítla zaplatit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Neudělal krok, a už chodí! Operaci pojišťovna odmítla zaplatit

Malý Bedříšek už udělá pár krůčků s berlemi.
Malý Bedříšek už udělá pár krůčků s berlemi. (Foto: ara)

Bedříšek Svoboda (5) z Benešova trpí mozkovou obrnou. Aha! o jeho těžkém osudu informovalo loni, kdy chlapec nedokázal udělat ani krok. Jeho rodiče upínali naděje k operaci, zdravotní pojišťovna ji ale odmítla zaplatit. I díky podpoře čtenářů ji podstoupil a nyní dokáže ujít pár krůčků.

Malý Bedříšek se narodil předčasně ve 28. týdnu. A tím začaly jeho problémy. Musel podstupovat různé protahovací cviky, protože měl zvýšené napětí ve svalech. Po prvních narozeninách a sérii vyšetření přišla pro rodinu krutá rána: Bedříšek má dětskou mozkovou obrnu.

„Bedříšek v dubnu 2016 podstoupil speciální operaci metodou ulzibat, která mu také velmi pomohla. A tímto děkujeme všem, kteří nám finančně pomohli. Potom jsme jezdili na rehabilitace, ale šlo to dost ztěžka a pomalu,“ popisuje průběh léčby maminka Jaroslava. Při jízdě na koni procvičuje a hlavně natahuje a zpevňuje svaly.
Bedříšek za tu dobu udělal velké pokroky. „Už zvládne ujít na celou plošku nohy pár metrů s trojbodovými berličkami, udrží se o pár vteřin déle ve stoji a snaží se stát hezky rovně. Člověk si řekne, takové maličkosti, ale pro syna je to obrovský pokrok, za kterým stojí  velké úsilí,“ dodává maminka.

Potřebují nové auto
Nemoc syna a peníze jsou problémem rodičů malého Bedříška. Často jezdí na léčebné pobyty a rehabilitace. Teď se snaží našetřit na auto, sice žádají o příspěvek, ale zda ho dostanou, netuší. A i kdyby, je do maximální výše 200 tisíc. „Bydlíme v Benešově, ale veškeré odborné lékaře máme v Praze. Auto by Bedříškovi zkvalitnilo život na cestách,“ popisuje Jaroslava.

Pomůžete?
Chtěli byste malému prckovi pomoct? Můžete na transparentní účet 2400501671/2010, do poznámky pro příjemce napište Bedříšek.

S pomocí zkouší jezdit i na kole.

 

Přečtěte si
bursik
24. 1. 2017 • 08:42

A kdo financuje prilet malych Arabu i s rodici na pul roku do CZ a leky i operace A nasim detem a jejich rodicum nepomuze nikdo !! Cesi prece na 1.miste a gratis -co je to za praseciny tady kam se clovek podiva

setroseuros
23. 1. 2017 • 19:02

Pojistovny jsou nam akorat tak na dve veci. Na ho.no a na pr.d. Hlavne,ze si je clovek plati cely zivot,ale kdyz maji nekde pomoct oni tak to ne!Jeste,ze existuji dobri lide.!!Chlapeckovi preji hodne uspechu a krasne detstvi!☺

trhnisinadledvinkou
23. 1. 2017 • 13:27

blbe

jity
23. 1. 2017 • 12:56

Co bychom svým dětem platili, my raději budeme platit léčbu migrantům a když se jim u nás nelíbí, tak jim zaplatíme letenku domů.

-bello-
23. 1. 2017 • 12:33

tak ať šetří na auto dál. Stát mohou požádat o dopravu sanitou!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.