Výročí 17. listopadu: V hlavní roli prezident! I když na oslavách chyběl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Výročí 17. listopadu: V hlavní roli prezident! I když na oslavách chyběl

Demonstranti přišli k Hradu s červenými trenýrkami.
Demonstranti přišli k Hradu s červenými trenýrkami. (Foto Aha! – Jakub Poláček, Robert Klejch, Mária Rušinová, Martin Sekanina, Slávka Červená)

7 let! Tolik času už uplynulo od sametové revoluce. Stovky lidí včera vyšly do ulic, aby si připomněly události, které se staly 17. listopadu 1989. Shromáždění, pochody a protestní demonstrace nebraly konce. Občané oslavovali, ale také si nebrali servítky na adresu vlády. Jen prezident Miloš Zeman (72) chyběl. Místo uctění památky pádu komunistů v tehdejším Československu si užíval pohodlí za zdmi zámku v Lánech.

U Hradu skandovali proti Zemanovi
Stovky lidí zaplnily Hradčanské náměstí v Praze, kam organizátoři svolali shromáždění proti politice prezidenta Miloše Zemana. Na shromáždění nazvaném Nezapomínáme! se objevily transparenty s nápisy »Tahle země patří všem«, »Nechceme další totalitu«, »Nechci prezidenta lháře«, »Lžeman« nebo i velké červené trenýrky odkazující evidentně na akci skupiny Ztohoven, jejíž členové je vyvěsili na Hradě místo prezidentské standarty.

„Zmizela euforie sametové revoluce a k volbám nyní chodí vesměs všichni komunisté a frustrovaní skeptici, na rozdíl od ostatních lidí,“ hřímal před mikrofonem filozof Petr Riesel. Následoval pochod na Václavské náměstí, kde se konal koncert na oslavu svátku Dne boje za svobodu a demokracii.


Letná patřila přívržencům prezidenta
Kritika migrační politiky, premiéra Bohuslava Sobotky i podepisování petice za zákaz práva šaría v ČR provázely shromáždění příznivců českého prezidenta. »Pane Miloši Zemane, kandidujte opět na prezidenta«, »Gratulujeme ke zvolení Donaldu Trumpovi« nebo »My prezidenta a vlast ubráníme« stálo na transparentech, které měli účastníci v rukou.

Podpora »pražské kavárny«
Děkovali studentům a nenechali nit suchou na současné politice. Řečníci na zaplněném Albertově nadávali nejen Miloši Zemanovi, ale i ministru financí Andreji Babišovi. Podle řečníků není rozdíl mezi »pražskou kavárnou« a venkovskou hospodou. Češi spolu vždy mluví napříč těmito skupinami a budou i nadále,“ řekl bývalý politik Petr Pithart.

„Říká se to o každých volbách, takže neřeknu, že ty následující budou nejdůležitější, ale myslím si to. Budeme si v nich příští rok na podzim moci vybrat vedle normálních stran také firmu, dokonce rodinnou firmu, stále více prosperující. Věřím, že nám včas dojde, že každá firma má své personální oddělení, kde jsou připravené formuláře s výpověďmi,“ dodal.


Policisté v akci: Zadrželi muže kvůli nacismu
Policisté v centru Prahy zadrželi muže (48), kterého podezřívají z propagace nacismu. Podle strážců zákona pouštěl z reproduktorů na autě hudbu a mluvené slovo s nacistickou tematikou. Řidiče vozu se zvukovou aparaturou policisté zastavili po poledni na Jiráskově mostě. Další problém policisté řešili o hodinu později na Můstku, kde se na shromáždění příznivců hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury snažili dostat příznivci protinacistického hnutí Antifa. Situaci vyřešil antikonfliktní tým. Primátor si rýpl do prezidenta Zemana
Šťouchanec do současné hlavy státu při si včera neodpustil brněnský primátor Petr Vokřál (ANO, 52). „Domnívám se, že není třeba prezidenta chránit ústavou, politik by si měl úctu u obyvatel zasloužit sám,“ řekl. Brno si oficiálně připomnělo 17. listopad u budovy krajského soudu, kde stojí pomník studentům, obětem válek, ale i komunistických perzekucí.

Hráli Ovčáčka čtveráčka
Obyvatelé Zlína se sešli k uctění obětí totality na náměstí Míru. Režie se ujali herci Městského divadla. Zazněla Modlitba pro Martu a v doslova nabitém sále divadla návštěvníky rozesmál nekorektní kabaret Ovčáček čtveráček.



Přečtěte si
ararat
18. 11. 2016 • 20:16

bolševický Zeman,zaletl do Lán,tam se ukryl,a proč pak? Bál se vajíček na kebuli?Tento politik rozděluje lidi a nespojuje je. Nejhorší president co kdy byl.No je už stár a nemá na to,nemá energii,ano štávu,žádné nápady,jenom hledá,kde by mohl naštvat polovinu národa...a ještě řeknu,že zákon na hanobení politiků,naštěstí neprojde je to cesta zpět a ten kdo jde do politiky,si musí být vědom,že se vytváří satira a nemusí splňovat představy všech...a tady je výsledek,jedni nadšení a neví proč vlastně a druzí naštvaní a musí do toho bubnovat...Zemane děkujeme a odejděte!!!!!

anezat
18. 11. 2016 • 12:26

hejhej
18. 11. 2016 • 10:27

Na někom se pitomci budoucí kandidáti na prezidenta typu Horáček, Pithart potřebují zviditělňovat. Mají strach z kandidatury Zemana. Kde byl Horáček 17.11. -24 roků??? Nyní se všude zvidetelňuje - je z něho na zvracení.

jity
18. 11. 2016 • 09:29

Cokoliv Zeman udělá, tak podle novinářů to bude vždycky špatně. Neměl je nazývat debily, žumpou a pod. S novináři nikdy nemůže válku vyhrát je na ně sám a jich je více než dost. Ostatní politici se mohou chovat daleko hůře, lžou bumbají a je to v pořádku, ale Zeman je Zeman.

defakto
18. 11. 2016 • 08:01

... pan prezident na Vás všechny , kteří ste jej přišli pomlouvat a urážet z vysoka p.r.d.í !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.