Hrdinové od ledového jezera: Auto šlo ke dnu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hrdinové od ledového jezera: Auto šlo ke dnu...

Se seniorem a jeho pejskem doplavali na břeh.
Se seniorem a jeho pejskem doplavali na břeh. (Foto Profimedia.cz, repro youtube)

Jejich duchapřítomnost a odvaha zachránila dva životy – lidský a psí. Trojice hrdinů se v britském Hertfordshire vrhla do studeného jezera, aby zachránila posádku potápějícího se auta. Seniora a jeho pejska vytáhli na poslední chvíli.

Incident, který se odehrál ve Welwyn Garden City severně od Londýna, natočila jistá Alex Kerr (29).

„S manželem a dětmi jsme seděli v kavárně, když jsme slyšeli ránu. Zahlédli jsme auto, jak prorazilo bariéru a vlétlo do jezera,“ popisuje.

Do okna 
bušili pěstmi
Nissan Qashqai, v němž seděli důchodce a jeho pes, začal rychle nabírat vodu. Všeho si ale z břehu všimli tři náhodní kolemjdoucí (dva muži a dívka), z nichž se stali hrdinové okamžiku. „Skočili do vody, doplavali k autu a snažili se otevřít dveře. Jenže to nešlo. Potom snad minutu bušili do okna pěstmi, ale sklo nepovolilo,“ líčí Alex horké chvilky. „Na poslední chvíli, když už auto bylo z poloviny pod hladinou, se jim povedlo otevřít zadní dveře. Vytáhli řidiče a psa a doplavali s nimi ke břehu,“ tvrdí s tím, že zachránci nestáli o publicitu a z místa rychle zmizeli. Zhruba 70letého šoféra, který před nehodou nejspíš ztratil vědomí, odvezla sanitka a je ve stabilizovaném stavu. Bez
sledků prý vyvázl i pejsek.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.