Drama na Slapech: Známý herec zachránil topící se mimčo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Drama na Slapech: Známý herec zachránil topící se mimčo!

Miroslav Vladyka zachránil miminko před utonutím.
Miroslav Vladyka zachránil miminko před utonutím. (Reprofoto TV Nova, Marek Páetk, Jakub Poláček)

Herec Miroslav Vladyka (56) prokázal své hrdinství. Z potápějícího se přívozu na nádrži Slapy zachránil pětiměsíční holčičku!

Do lodi, která pojme maximálně 33 osob, nastoupilo v sobotu odpoledne asi 50 lidí. Během plavby začal přívoz nabírat vodu, až se potopil. „Rozhodně nás nastupovalo více než třiatřicet. Počítali jsme to hned, jak jsme odplouvali od břehu, protože se nám zdálo, že tam je hodně lidí,“ prozradila paní Radka, která místo odpočinku na lodi bojovala o život.

„Poté, co jsme vyjeli, začala na záď stříkat voda. Mysleli jsme, že je to normální. Když už byla voda po kolečka kočárku, tak nám bylo jasné, že se něco děje,“ popisovala událost cestující, která byla na lodi s pětiměsíční dcerou. „Měla jsem vodu po prsa, dceru jsem držela v náručí a ta měla hlavičku sotva nad vodou. Křičeli jsme na plachetnice okolo. Já křičela, že mám dítě, pak nám mnozí připluli na pomoc,“ řekla paní Radka, které pomohl právě Miroslav Vladyka. Ten má na Slapech malou plachetnici a zrovna byl nablízku, takže pomohl dceru Radky dostat do bezpečí. „Zřejmě jel taky závody, takže jsme mu dceru se záchranáři podali na loď. Byl úžasný, nevím, čím bych se mu mohla odvděčit. Má to u mě schované do konce života,“ dodala šťastná maminka.

„To, co jsem udělal, byla samozřejmost. Paní Radku moc pozdravuji a jsem rád, že všechno dobře dopadlo,“ svěřil TV Nova herec.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.