Otřesná kauza z Rakouska: Hlavu manželky zalil do betonu a... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Otřesná kauza z Rakouska: Hlavu manželky zalil do betonu a...

Fotografie
Fotografie (internal)

Jindy romantické rakouské jezero Traunsee u Salcburku se proměnilo v dějiště hororu jak z hollywoodské produkce. Nejprve našli potápěči lidské ostatky ve dvou kufrech, potom na dně tašku s hlavu zalitou v betonovém kvádru. A k uchu tašky byl za ruku připoután utopený muž!

Dlouholeté hádky? Stařecká senilita a náhlé pomatení smyslů? Co se asi muselo honit hlavou rakouskému důchodci (†72), který zavraždil svou německou manželku (†71), a pak ji ještě rozčtvrtil? Komisař rakouské kriminálky Gottfried Mitterlehner uvedl, že žena byla uškrcena. Pachatel pak musel části jejího těla nacpat do dvou kufrů a vhodit do jezera. Co se dělo potom, se policie stále snaží objasnit.


Pocit viny?
Přiklání se ale k verzi, že pachatel zalil hlavu oběti do betonu, těžký kvádr vložil do velké tašky a zřejmě s pocity viny pak spáchal sebevraždu, když skočil do ledového jezera s těžkou taškou připoutanou k zápěstí. „Mrtvola muže byla vylovena policejními potápěči v pondělí poté, co se na hladině jezera Traunsee našly o den dříve dva kufry s lidskými ostatky, zkrvaveným oblečením a ručníky,“ uvedl Mitterlehner. Identitu mrtvého manželského páru odmítl jakkoli upřesnit, jediným vodítkem je informace, že spolu trvale žili v německém Frankfurtu.

Extrémní ukončení vztahu
Psycholog Cornel Binder-Krieglstein (45) soudí, že k tak brutální vraždě dožene člověka jen extrémní situace, možná znásobená pro někoho tíživou vánoční atmosférou. „Zřejmě už neviděl jiné východisko, tak se rozhodl takto extrémně ukončit vztah. Chtěl potrestat veškerou křivdu, která se na něm stala, a použil zdroje, které měl zrovna po ruce.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.