Kauza sestra Věra M.: Kdo v nemocnici falšoval dokumentaci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Kauza sestra Věra M.: Kdo v nemocnici falšoval dokumentaci?

Lékař Antonín Pečený vypověděl, že pacientku Janu K.(†72) neošetřoval. Věra M. se usmívala...
Lékař Antonín Pečený vypověděl, že pacientku Janu K.(†72) neošetřoval. Věra M. se usmívala... (Foto Aha!: Karel Kopáč)

S dokumentací šesti pacientů, z jejichž vraždy je obžalována bývalá sestra rumburské nemocnice Věra M. (50), se zřejmě dodatečně manipulovalo.

Antonín Pečený, lékař, externista, jehož jméno figuruje v dokumentaci zemřelé pacientky Jany K. (72), popřel, že by se s ní vůbec kdy setkal. „Neošetřoval jsem ji, písmo v dokumentaci není mé,“ prohlásil. Vyloučil i možnost, že by někomu diktoval a dotyčný pak dokumentaci podepsal jeho jménem. „To nedělám, ani se to nesmí. Pokud by k tomu ale přece jen došlo, parafoval bych to,“ řekl. Kdo dokumentaci ze dne 24. května 2014 za něj vyplnil, neví. 

To, že dokumentace zemřelé pacientky Jany K. byla vyplňována dodatečně, potvrzovali dříve i jiní svědci. Lékař Petr Vondráček, který na podezřelé úmrtí upozornil, řekl, že dokumentaci a list o prohlídce zemřelého nechal v počítači otevřené, rozepsané s tím, že je vyplní později, po poradě s nadřízenými. Když odpoledne přišel z ambulance, byly už dokumenty uzavřené jako přirozené úmrtí. Sestry mu řekly, že vše vyplnil primář Richard Bína. Ten to u soudu popřel, sestry pak ale potvrdily verzi lékaře Vondráčka.


 




Autor: 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.