Jak zdravotní sestra měla zabíjet? Prý použila draslík, nebo inzulin... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jak zdravotní sestra měla zabíjet? Prý použila draslík, nebo inzulin...

Věra M. se u soudu tvářila spokojeně.
Věra M. se u soudu tvářila spokojeně. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Soubojem znalců obžaloby a obhajoby pokračoval soud se sestrou smrt Věrou M. (50), která čelí obžalobě z vraždy 6 pacientů (†35 až †85) v rumburské nemocnici.

Znalec obhajoby Zdeněk Šnupárek řekl, že úmrtí pacientů byla očekávaná a odpovídala jejich vážnému zdravotnímu stavu. Žádný z nich podle něj nezemřel po podání vysoké dávky draslíku.

Znalci obžaloby Radek Matlach a Jiří Závodský došli k odlišným závěrům. Závodský šokoval prohlášením, že Věra M. mohla zabíjet i jinou látkou. Demonstroval to na případu, který ale není součástí obžaloby, šlo by o sedmého zavražděného, kdy u zemřelého pacienta byla prudce zvýšena hladina inzulinu. Věra M., která celé jednání sledovala bez emocí, se v tu chvíli chytila za hlavu a jen mlčky jí kroutila. Předseda senátu Roman Felzmann nakonec rozhodl nechat vypracovat revizní ústavní posudek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.