Skutečný Mauglí? Chlapečka vychovala tlupa klokanů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Skutečný Mauglí? Chlapečka vychovala tlupa klokanů!

Chlapec napodobuje chování klokanů.
Chlapec napodobuje chování klokanů. (Foto Aha!: ara)

Několik měsíců dostávala australská policie hlášení od místních rančerů z oblasti Nového Jižního Walesu, kteří při obhlídkách svých pozemků narazili na malého chlapce, obklopeného skupinou červených klokanů. Ti navíc vypadali, že chlapce přijali za svého.

Když byla policie konečně připravená chlapce chytit, ukázalo se, že to nebude tak snadné… Chlapeček je velmi nervózní a agresivní v přítomnosti lidí, což celou akci zkomplikovalo. A klokani chlapce samozřejmě bránili. „Nakonec jsme museli tři dospělé vačnatce uklidnit šipkou se sedativy. Rozhodně jsme nechtěli, aby se chlapec při operaci jakkoliv zranil,“ vysvětluje Glen McEwen, velitel Australské federální policie, pro web worldnewsdailyreport.com.

Nakonec však akce dobře dopadla a chlapec je od pátečního poledne v péči lékařů. Podle slov rančerů se chlapec choval jako malý klokan a překvapivě k této skutečnosti se ukázalo, že je poměrně zdravý. Ovšem stále se ještě čeká na kompletní lékařské vyšetření, které ukáže chlapcovu duševní a fyzickou kondici. Zatím se však lékaři shodli, že je mu odhadem 4-6 let. Jisté však je, chlapec byl v divočině mnoho let. Vypadá to, že jakýkoliv lidský jazyk je mu neznámý a dokonce je v přítomnosti lidí agresivní a bojí se. Jeho proces socializace tedy bude dlouhý a náročný. Policie se momentálně snaží zjistit chlapcovu totožnost, ale přiznává, že je to velmi složité.

Autor:  gre

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.