Erika (77) zachránila život známému: 40 let chodil kolem jejího domu, pak... Nepřišel, protože umíral! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Erika (77) zachránila život známému: 40 let chodil kolem jejího domu, pak... Nepřišel, protože umíral!

Paní Vágnerová zachránila svému známému život.
Paní Vágnerová zachránila svému známému život. (Foto Aha! – Helena Lacinová a MP Chomutov)

Dobří lidé ještě žijí! Erika Vágnerová (77) z Chomutova patří mezi ně. Všimla si, že osaměle žijící známý Jiří P. (58), který denně chodí kolem zahrádky před jejím domkem, jednou nešel... Zalarmovala proto policii.

„Chodil kolem, vždy slušně popřál dobrý den. Denně, tedy přes čtyřicet let,“ řekla žena s tím, že okolo jejího domku měl cestu buď do práce, nebo do nedaleké večerky pro pivo. A protože do obchodu chodila také nakupovat, vždy prohodili pár slov.

„V pondělí bylo na Jirkovi vidět, že mu je špatně. Opřel se tu o plot a říkal, že ho bolí žaludek. A druhý den kolem už nešel, tak jsem raději zavolala strážníky,“ řekla žena s dobrým srdcem, jako by to byla samozřejmost.

„To, že se svěřila strážníkům a popsala, kde muž bydlí, mu zřejmě zachránilo život,“ potvrdil včera Vladimír Valenta, mluvčí Městské policie Chomutov. Když totiž strážníkům Jiří P. neotvíral, zavolali republikové kolegy a hasiče. Ti pomocí žebříku oknem nahlédli do bytu ve druhém patře a zjistili, že muž leží na zemi vedle postele, sípá a prosí o pomoc. Vlezli do bytu a záchranka ho odvezla do nemocnice.

Kdyby nezavolala pomoc, Jiří P. by nejspíš zemřel.

Autor:  lac

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.