Dvojnásobný vrah Kajínek: Chce »utéct« z Mírova! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dvojnásobný vrah Kajínek: Chce »utéct« z Mírova!

Jiří Kajínek s novým procesem zatím neuspěl.
Jiří Kajínek s novým procesem zatím neuspěl. (David Malík / Blesk)

Opět k spoudu zamíří nejslavnější český vězeň Jiří Kajínek (54). Podal si totiž žádost o zmírnění režimu výkonu trestu. Protože je nyní ve věznici Mírov, bude se žádostí zabývat šumperský soud.

Kajínek, odsouzený v roce 1998 na doživotí za dvojnásobnou vraždu a pokus vraždy, strávil většinu trestu na Mírově (z něhož v roce 2000 dokonce utekl) a ve Valdicích. Loni dosáhl zmírnění z režimu zvýšené ostrahy a několi měsíců pobyl v Rýnovicích. Od června je však v rámci tzv. cirkulace vězňů zase na Mírově.


„Mohu potvrdit, že odsouzený podal soudu žádost o zmírnění výkonu trestu z věznice s ostrahou do věznice s dozorem. Nyní shromažďujeme veškeré potřebné materiály v nejbližší době nařídíme jednání,“ uvedl mluvčí šumperského soudu Milan Josef Lipenský.

Změna kvůli lásce?

Podle dostupných informací se chce Kajínek dostat do znojemské věznice, kam by to za ním měla blíž jeho přítelkyně. „O tom však bude rozhodovat až v případě našeho kladného rozhodnutí vězeňská služba,“ uvedl Lipenský.










Autor:  rys

Přečtěte si
prroud
20. 1. 2015 • 18:19

Proc by utikal,jsem presvedcenej o tom,ze ho ani nemeli zavirat a meli by ho pustit a poradne odskodnit,nechat ho at si to vyridi s tim hajzlem kvuli kterymu sedi!!!

prroud
20. 1. 2015 • 08:51

V jeho pripade velice sporny oznaceni,ono "vrah" !!! Navic,odpravit mafiany neni vrazda,ale zasluznej cin!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.