Pohřeb ubodaného Petra: Nervy pracovaly, zasahovala záchranka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pohřeb ubodaného Petra: Nervy pracovaly, zasahovala záchranka!

Spolužáci sledovali pohřeb na obrazovkách před obřadní síní.
Spolužáci sledovali pohřeb na obrazovkách před obřadní síní. (Foto Aha! – Martin Hurda, Facebook, ara)

Naposledy pohlédli na svého zavražděného syna Petra Vejvodů (†16), do rukou mu vložili růženec. Před začátkem posledního rozloučení s obětí vražedkyně Barbory Orlové (26) mu dala rodina sbohem u otevřené rakve.

V tu dobu již před obřadní síní ve Žďáru nad Sázavou čekala tisícovka přátel, spolužáků a známých. Silné emoce přemohly 12 dívek, které si převzali zdravotníci. Jednu museli převézt do nemocnice. „Péťo, i když je toto rozloučení, já se s tebou neloučím. Se mnou, s námi se všemi navždy zůstaneš,“ řekla Petrova teta. Byla jednou z těch, kteří se při hodinovém obřadu v síni na Zelené hoře ujali slova. Právě Petrovi nejbližší se s ním loučili ještě před oficiálním obřadem u otevřené rakve.


„Byl to meteorit, který proletěl našimi životy, byl to hrdina, kterého si každý bude pamatovat, který nás zachránil. Váš syn je naším vzorem,“ řekl jeden z Petrových spolužáků směrem k rodině. Silné emoce a hluboký zármutek prožívali všichni. I ti, kteří se do síně nevešli a obřad sledovali venku na obrazovkách. Pláč se rozléhal po širokém okolí.

Loučili se i kolegové - hasiči
Petr byl vášnivým sportovcem, svou sílu a odhodlání využíval i ve sboru dobrovolných hasičů, jehož členové se s ním také přišli rozloučit. Možná právě tam se naučil odvaze, kterou projevil, když se postavil mezi svou spolužačku a vražedkyni. Ta ho po chvíli připravila několika ranami nožem do hrudníku přesně před týdnem o život.



Přečtěte si
gaysknirem
21. 10. 2014 • 16:17

Psychiatři většinou moc nepomohou. Když si nepomůže člověk sám a nehledá důvod proč bojovat, tak je ztracený. Stačí mít někoho hodně rád a sebevraždu neudělá...

prroud
21. 10. 2014 • 10:47

".....cesta hledání pomoci u lékařské vědy je onou neslavnou širokou cestou k Bohu, která nikam nevede a přesto jí jdou stovky milionů lidí. Jen u nás je v podle odhadu odborníků v ordinacích psychiatrů registrováno přes půl milionu lidí. A to je jen špička ledovce....." a k tomu vsemu nad tim vsim stoji stit nasi "nejustice" a nasledky vidime a cejtime vsichni,bohuzel i na nasich detech,jako prave nedavno..........

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.