Pohřeb Petra (†16) ze Žďáru: Rodina zvolila otevřenou rakev, několik dívek zkolabovalo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb Petra (†16) ze Žďáru: Rodina zvolila otevřenou rakev, několik dívek zkolabovalo

Lidí přišlo na Petrův pohřeb tolik, že někteří museli sledovat smuteční obřad na monitoru.
Lidí přišlo na Petrův pohřeb tolik, že někteří museli sledovat smuteční obřad na monitoru. (Aha! - Martin Hurda)

Přišli o jediné, vymodlené dítě. Jejich syna Petra, kluka, který svou odvahu zaplatil životem, zná celá republika. Rodina dnes chlapce, kterého přímo ve škole zabila vyšinutá Barbora Orlová (26) ve chvíli, kdy se snažil bránit spolužačku, vypravila na jeho poslední cestu. Během posledního rozloučení nechali rakev otevřenou…

Ten pohled neuvěřitelně bolí. V bílé rakvi leží pohledný mladý muž. V rukou má růženec. Nejen rodičům z toho puká srdce. Petr sice ze světa odešel jako hrdina, ale příliš brzy a jak to vypadá, kvůli lajdáctví úřadů. Nejspíš kvůli tomu, že někdo neudělal svou práci pořádně a na svobodu pustil člověka, který na děti neútočil poprvé. Tohle asi napadlo dnes ve Ždáru, kde se Petrův pohřeb konal, každého.

Katafalk byl doslova zahalen bílými smutečními věnci a květinami. Ty k němu nepřinesla jen rodina, ale také přátelé, kamarádi a sousedé chlapce, kterého měli snad všichni rádi. Pohřeb začal úderem poledne, kdy k otevřené rakvi začali přicházet za zvuků písní Kanyeho Westa a Emeli Sandé přicházet Petrovi spolužáci. Smutečních hostů bylo však tolik, že někteří smuteční hosté sledovali poslední rozloučení na obrazovce v předsálí.


Smuteční řeč pronesl kněz, který mluvil o Petrově životě, který bohužel skončil tak brzy. Během jeho řeči zkolabovala jedna ze studentek, které okamžitě pomohli záchranáři. Ze sálu se nicméně musela poroučet i skupinka mladých mužů, kteří byli poněkud hlučnější.

Velmi emotivní řeč pronesly Petrovy spolužačky a nejen ony. "Petrův čin, kdy obětoval svůj život, aby zachránil jiný, dokáže stmelit nejen naši třídu, ale i celou školu, abychom stáli všichni při sobě. Doufejme, že ale otevřou oči i politici. Váš syn je náš vzor," řekl Petrovým rodičům pak jeden z jeho spolužáků ve svém projevu.



Přečtěte si
qwertina
21. 10. 2014 • 13:49

Ty jsi jiste ten nejchytrejsi clovek na celem svete, ze ? tvoje vyjadrovani taky napovida jakou mas inteligenci Ziju pres 30 let ve Svedsku a tady pri diskuzich kazdy napise sve jmeno, kde bydli a dost lidi tam ma i fotku By me zajimalo, kdyby jsi ty mel pri diskuzich odhalit svoji indetitu, zda-li by jsi psal tak sprosty komentar

va45
21. 10. 2014 • 13:12

Vážená nějak jste zapoměla,že právě její matka byla za ni zodpovědna.neznamená,že když je dceři 26 let a je psychicky těžce nemocná tak ji nechám lítat po ulici s nožem a vraždit,když už to jednou udělala.V první řadě se na ni vyflákla její matka.Pokud byla zbavena svéprávnosti tak musela mít nějakého poručníka,který za ni zodpovídá.Je to nějawká povedená rodinka.Už to naznačuje,že otčim si za informace žádal 100 tisíc a vůbec mu nevadilo,že jeho nevlastní dcera zavraždila studenta a několik studentek vč.pol.vyjedenávače zranila.Kdyby vyjednávač nezasáhl,tak by byli mrtví dva studenti né jeden.Tím myslím tu těžce zraněnou pobodanou studentku.Ta bude mít trauma do konce svého života.Jednoznačně Orlová je vraždící monstrum a musí být nekompromistně zavřena v ústavě do konce života.

va45
21. 10. 2014 • 12:42

Zabíjet v žádném případě né,ovšem,když někdo utočí opakovaně s vědomím,že bude zabíjet tak nepatří mezi lidi.Zvláště,když útočí na děcka ve školách.Orlová právem patří doživotně do ústavu.Udělala to již 2x udělala by to zase.Orlová je vraždící monstrum,která si vybírá k vraždění děcka.A to je velice špatné.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.