Tagliatelle alla bolognese podle Daniely Šinkorové!
Ani oblíbená muzikálová a seriálová herečka (44) se netají tím, že ve svém volnu často pobývá v kuchyni. „Mě fakt baví vařit! Neříkám to jen pro kamery,“ vyjádřila se na sociální síti, kde se dokonce pochlubila tím, že dokázala uvařit najednou 200 porcí boloňského ragú.
POTŘEBUJETE:
1 lžíce olivového oleje
4 lžíce másla
2 cibule
3 řapíky celeru
2 středně velké mrkve
350 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
sůl
mletý pepř
250 ml mléka
strouhaný muškátový oříšek
250 ml suchého bílého vína
500 g sterilovaných krájených rajčat
400 g těstovin tagliatelle
parmazán
V kastrole na oleji a třech lžících másla osmahneme jemně nasekanou cibuli. Přidáme nakrájené kousky celeru a mrkve, smažíme dvě minuty. Vsypeme maso, rozmačkáme ho vidličkou, osolíme a opepříme. Zalijeme mlékem a povaříme, až se mléko vypaří. Poprášíme troškou strouhaného muškátu, zalijeme vínem, promícháme a necháme víno odvařit. Přilijeme rajčata i s nálevem a promícháme. Vaříme do zhoustnutí. Těstoviny uvaříme na skus podle návodu, scedíme a promícháme s omáčkou. Přidáme zbývající lžíci másla a podáváme se strouhaným parmazánem.
Další skvělé recepty najdete ZDE!