Sexuální poradna paní Michaely: Co je to asexualita? Jde o celkový nezájem o sex, nebo jen nějakou vyhraněnou sexuální orientaci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sexuální poradna paní Michaely: Co je to asexualita? Jde o celkový nezájem o sex, nebo jen nějakou vyhraněnou sexuální orientaci?

 (Profimedia.cz)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Co je to asexualita? Jde o celkový nezájem o sex, nebo jen nějakou vyhraněnou sexuální orientaci? Milan (22)

Jde opravdu o stav, kdy člověk nemá žádné sexuální touhy. Ale pozor, nejde o celibát, kdy člověk sice touhy má, ale silou vůle je potlačuje v zájmu nějakého přesvědčení. Asexuální lidé prostě potřebu sexu nemají, ale současně jsou schopni cítit a projevovat lásku, jen ne pohlavně.

Asexualita není hodnocena jako psychická porucha. Tou se stává pouze v okamžiku, kdy asexuální jedinec svým zaměřením omezuje nebo nějak ohrožuje své okolí. Samostatnou kategorií jsou jedinci, které sice nepřitahují ani muži, ani ženy, ale pak se najednou zamilují a s dotyčným (dotyčnou) jsou pak schopni i pohlavního styku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.