Manžel je nevděčný! Má svou práci, mě už nechce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Manžel je nevděčný! Má svou práci, mě už nechce!

Manželovi už nejsem dost dobrá
Manželovi už nejsem dost dobrá (Profimedia.cz)

Nevěry se prý dopouštíme ve chvíli, kdy se nám daří vše, na co sáhneme. Máme velký úspěch v práci a náhle se nám zdá, že jsme úžasní a zasloužíme si jen to nejlepší. Včetně nového partnera.

Manželovi už nejsem dost dobrá

„Manžel si našel práci snů. Vydělává hodně peněz a získal nové kolegy a kolegyně. Tráví s nimi čím dál víc času. Mám pocit, že ho to se mnou už nebaví. Někdy mi vyčítá, jak vypadám. Nejhorší ale je, že je mi zřejmě nevěrný.“ Lenka, Kouřim

Úspěch = nevěra

Podle sexuologů se jedná o typický případ nevěry typu »Lepší nabídka rovná se novější model«. K této nevěře dochází tehdy, když vzroste hodnota jednoho z partnerů, protože si našel lépe placenou práci nebo třeba zhubl. Když jste se ženili nebo vdávali, byl pro vás váš partner tím nejlepším, jakého jste v dané situaci mohli získat. Nyní jste ale starší a zkušenější, máte lepší přehled o vztazích a domníváte se, že máte na víc.

Partnera pozvedněte

Jaké je řešení? Mluvte s partnerem o svých pocitech a určete si společné cíle, po jejichž dosažní budete mít oba stejnou hodnotu. Pokud už o sebe vaše žena nedbá, přimějte ji, aby to změnila. Pokud partner léta trčí na špatně placeném místě, pomozte mu hledat lepší práci. A nezapomeňte! Kdykoli ve svém životě cokoli vylepšíte, za nový model obvykle platíte mnohem více!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.