Hubneme s Dagmar Havlovou! Rada třetí: Zahřešte si! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hubneme s Dagmar Havlovou! Rada třetí: Zahřešte si!

Treska patří k rybám s menším obsahem tuku.
Treska patří k rybám s menším obsahem tuku. (Profimedia.cz)

Zdravý životní styl prospívá i psychické pohodě. Ale člověk přeci jen zatouží po zakázaném ovoci. Herečka a bývalá první dáma Dagmar Havlová (56) doporučuje, abyste těmto touhám občas podlehli.

Sama se snaží žít zdravě, ale klidně si dá i chleba tučně namazaný domácím sádlem.

Nezahřešit si při dietě vydrží málokdo. Pokud se vám stane, že neodoláte a sníte něco »zakázané«, rozhodně se kvůli tomu netrapte výčitkami. Raději si jídlo vychutnejte. Utěšovat vás může to, že i výživoví odborníci doporučují dopřát si jednou za čas takzvaný »prasečí den«, kdy si dáte to, co si jinak v rámci zdravé stravy odpíráte.

Navíc i hřešit lze zdravě. Pokud máte chuť na čokoládu, sáhněte po kvalitní hořké s vysokým obsahem kakaa. Z bonbonů si vyberte želatinové medvídky, prospívají kloubům. Místo brambůrek zobejte méně tučný, doma připravený popcorn.

Co radí Dagmar Havlová?

„Snažím se žít zdravě, ale myslím, že tělo samo pozná, co mu udělá dobře. Klidně si s Václavem pochutnáme na chlebu s cibulí a vyškvařeným sádlem. Ale jsem nekuřák a nikdy jsem ani nekouřila.“

Co na to odborník?

Cvičitelka a propagátorka zdravého životního Stylu Hanka Kynychová (42) napsala několik knih o hubnutí. Věnuje se dětem, založila občanské sdružení Dětské domovy v pohybu.

„Rozhodně souhlasím. Dokonce doporučuji jednou za týden si dát »prasečí den«, kdy si člověk dopřeje to, co si jiné dny odpíral. Když budete během týdne dodržovat zásady zdravé stravy, jeden hříšek se na vás vůbec neodrazí. Jenže Češi mají často »prasečí« každý den – a to je pak vidět. Konkrétně chleba se sádlem a s cibulí je vlastně dobrá, i když kalorická věc.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.