Hubneme s Helenou Vondráčkovou! Rada první: Dopoledne hlavně ovoce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hubneme s Helenou Vondráčkovou! Rada první: Dopoledne hlavně ovoce!

Dieta
Dieta (Profimedia.cz, ara)

Zná to skoro každý: Kalhoty, které vám ještě v polovině prosince sedly jak ulité, najednou nemůžete dopnout (pánové) či dokonce ani přetáhnout přes stehna (dámy).

Když si zavazujete tkaničku u bot, sotva se ohnete a zadýcháte se i v momentě, kdy jdete po rovině. Ostatně – ono je to statisticky dokázáno. Přes vánoční svátky přibere 2 až 3 kilogramy téměř 70 % Češek a skoro 90 % Čechů.

Pro ty, které přepadla deprese z nadváhy a kteří se chtějí nabraných kilogramů rychle zbavit a další už nenabrat, je připraven nový seriál deníku Aha! na hubnutí.

Osvědčenými radami do něj přispěla žena nadmíru zkušená – zpěvačka Helena Vondráčková! Ostatně štíhlou postavu by jí v jejích 63 letech mohla závidět kdejaká mladice.

Jak se udržuje v kondici? Které hubnoucí triky u ní zabírají? Jaké její další rady by se vám mohly hodit? A shodují se s názory odborníků na výživu? Čtěte v deníku Aha! každý den.

Dnes startujeme prvním dílem – dopoledním stravováním.

Co radí Helena Vondráčková

„K snídani a dopoledne jím převážně ovoce. Dám si na talíř kombinaci čerstvého kiwi, banánu, ananasu či podobných dobrot. Variantou jsou i cereálie. Mám už léta doma takovou dózičku, ve které mám namíchanou směs ovesných vloček, sezamových, lněných a dýňových semínek, nadrcených ořechů a rozinek.

Téhle směsi si dám vždy jednu lžičku do jogurtu ke snídani. Kdo chce hubnout rychleji, dá si jogurt lehký, bílý, ostatní si mohou dát nějaký ovocný, smetanový. Ale jen jeden! K pití si dělám ovocný čaj, nejraději mám rybízový.“

Co na to odborník?

„Naprosto správný postup. Cereálie a vláknina čistí střeva a ráno správně nastartují organismus. Jen je jídelníček možná málo vydatný, klidně bych přidala třeba rýžový chlebíček. Zvláště když člověka čeká fyzická aktivita. Ovoce obsahuje sacharidy, ale to nevadí. Ráno je každý rychle spálí.“

Zítra čtěte: Odpolední stravování a čeho se vyvarovat!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.