Synovec chtěl tetiny úspory: Uškrtil ji ručníkem a obral o poslední haléř! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Synovec chtěl tetiny úspory: Uškrtil ji ručníkem a obral o poslední haléř!

Vlastní tetu uškrtil ručníkem...
Vlastní tetu uškrtil ručníkem...  (scom)

Šetrnost a spořivost se stala osudnou seniorce Karla P. (68) z Bratislavy. Její nezdárný synovec Pavel P. (32) ji s kamarádem Albertem V. uškrtili ručníkem a odnesli si její úspory.

avel i Albert neměli stálé pracovní místo a ani si ho nehodlali hledat. Čas trávili potloukáním se po hospodách a plánováním, jak bezpracně přijít k penězům na další alkohol. Pavel si vzpomněl, že jeho teta Karla má pěkný důchod, je šetrná a utrácí jen málo. Do bytu k příbuzné se dostanou snadno, stačí když Pavel vymyslí nějakou záminku pro návštěvu.


Kumpánovi se  plán líbil a podotkl, že peníze získají za každou cenu, i kdyby ji měli »klepnout«. V březnu 1979 se vydali k tetě. V bytě však žádné peníze nenašli, a navíc se zdálo, že stará paní má podezření, že jejich návštěva není tak docela nevinná, proto odešli. Vrátili se o měsíc později. Tentokrát už se vymýšlením záminek nezatěžovali a důchodkyni uškrtili jejím vlastním ručníkem.  V bytě pak ukradli nejen hotovost a vkladní knížku, ale i šperky a drobné vybavení domácnosti. Za krvavé peníze hostili ještě v den vraždy celou hospodu. Dlouho si však lupu neužívali. Hned druhý den byli oba zadrženi a obviněni. Podezřelých existencí v domě si totiž dobře všimli sousedé nebohé ženy a přesně je popsali. Pavel i Albert skončili na dlouhé roky ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.