Řezník vychoval smečku vraždících dog | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Řezník vychoval smečku vraždících dog

Dogy Josefa M. považovaly krev za lahůdku.
Dogy Josefa M. považovaly krev za lahůdku. (Profimedia.cz)

Řezník Josef M. z Lučence v bývalém Československu si v srpnu 1968 pořídil dvě mladé dogy. Štěňata krmil výhradně syrovým masem a za odměnu je nechával lízat čerstvou krev prýštící z právě poražených zvířat. Z hafanů tak vychoval vražedné bestie.

Josefa těšilo, že mají sousedi z jeho psů strach. Několikrát se stalo, že mu padesátikilové dogy utekly a napadly kolemjdoucí. Hafani doslova bažili po krvi. Považovali ji za velkou pochoutku. Vždycky se ale Josefovi dařilo situaci nějak vyžehlit. V lednu 1970 však došlo k masakru, který už zamést pod koberec nedokázal. V osudný den mu dogy opět utekly.

Nejprve vyděsily Máriu M., která si šla sousedovi stěžovat. Řezník později detektivům tvrdil, že poté psy zahnal do dvora a zavřel. Údajně je musel někdo schválně pustit. To však nebylo pravděpodobné, k bestiím se totiž nikdo neodvážil přiblížit. Pravděpodobnější je, že Josef útěk psů neřešil a čekal, až se vrátí sami. Dogy mezitím vyrazily k nádraží, kde z náspu skočily na Jána O., jehož doslova rozsápaly a snažily se ho sežrat. Když na místo dorazili příslušníci VB, museli se šelmám bránit střelbou. Ani jednoho psa však nezasáhli a dogy utekly. Cestou pokousaly a vážně zranily dalších pět lidí. Poté se konečně vrátily domů. Ve dvoře zaútočily i na svého majitele. Josef byl ale připravený, jednu dogu zabil sekyrou, druhá se schovala. Soud nakonec lehkomyslného řezníka poslal do vězení za ublížení na zdraví z nedbalosti. Zbývající pes byl utracen.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.