Důchodce okousali potkani | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Důchodce okousali potkani

Muž zemřel na infarkt, tělo našli potkani...
Muž zemřel na infarkt, tělo našli potkani... (Facebook, Abby Roeser)

Důchodce J. Š. (†77) byl v obci Kvasiny na Rychnovsku známý jako mimořádně šetrný člověk. Vědělo se o něm, že ze své penze utrácí jen minimum. Místní pobuda J. Ž. na něj tlačil, aby mu půjčil peníze. Důchodce odmítl a krátce nato byl nalezen mrtvý.

Zprávu o tom, že J. Š. už třetí den nevyšel ze svého domku a oknem je vidět jeho nehybné tělo, dostali příslušníci Veřejné Bezpečnosti 10. ledna 1962. Obyvatelé Kvasin je také ihned informovali o tom, že šlo o člověka vlastnícího slušné úspory a že po něm recidivista J. Ž. neúspěšně chtěl půjčku.  
Všechny okolnosti napovídaly násilné smrti. Ve světnici byl nepořádek, jako by ji někdo prohledával.


Na zemi se povalovaly převrácené židle. Mrtvý měl na těle oděrky a zvláštní rány. Neobvyklá byla i poloha těla, hlava byla pod postelí, pravou rukou se J. Š. držel za hrudník a v levé svíral hůl. Recidivista J. Ž. tvrdil, že nemá se smrtí bohatého seniora nic společného. Pitva mu překvapivě dala za pravdu. J. Š. zemřel na infarkt.

Navíc trpěl i rozedmou plic a cirhózou jater. Nepořádek v bytě lékaři vysvětlovali tím, že lidé postižení infarktem pociťují silnou úzkost a chovají se iracionálně. Zvláštní ranky, které na celém těle detektivové objevili, měly zcela prozaický původ. Bezvládně ležícího důchodce okousali potkani.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.