Studentka (18) potají porodila dítě. Zabila ho a rozčtvrtila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Studentka (18) potají porodila dítě. Zabila ho a rozčtvrtila!

Soudní lékaři odhalili v hlavičce chlapečka zabodnutou jehlu.
Soudní lékaři odhalili v hlavičce chlapečka zabodnutou jehlu. (Profimedia.cz)

Když 3. dubna 1964 našel J. Š. na louce u řeky Střely na severu Plzeňska dětskou ručičku, začali kriminalisté rozmotávat děsivou vraždu novorozeněte vlastní matkou.

Trup, hlavičku a další části těla chlapečka vyplavovala řeka ještě téměř měsíc. Pitva objevila v hlavičce dítěte 4 cm dlouhou jehlu. Stopa nakonec dovedla vyšetřovatele ke studentce Z. H. (18) z Plas.

Přiznala se, že na školním výletu měla první pohlavní styk, při kterém otěhotněla. Bála se rodičů, a tak po utajovaném těhotenství porodila syna na toaletě internátu. Nechala ho ležet na kamenné podlaze. Vrátila se za dvě hodiny. Pak již ztuhlé tělíčko rozčtvrtila a jeho části zabalila do igelitových sáčků, které hodila do rozvodněné Střely.

 

„Vbodnutí jehly do hlavičky vysvětlit nedokázala, nepamatovala si na něj,“ uvádí vyšetřovací spis. Po přihlédnutí ke všem okolnostem ji okresní soud Plzeň-sever poslal na dva roky do vězení.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.