Nevěrná Saša (†31) ležela pod hromadou odpadků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nevěrná Saša (†31) ležela pod hromadou odpadků

Fotografie
Fotografie (internal)

Když Rudolf K. (32) přišel v říjnu roku 1977 na policejní služebnu oznámit, že postrádá manželku, všichni za jeho výrazem viděli strach starostlivého manžela a otce. Alexandru K. (†31) ale podle pozdějších zjištění zabil a zakopal na skládce sám!

Jak později potvrdili sousedé i příbuzní, Rudolf měl svoji rodinu opravdu rád a pečlivě se staral o děti. Alexandra jej ale podváděla s kolegou z práce a v onen osudný večer, když si vyrazili na výlet, mu řekla, že kvůli němu opouští rodinu.

Rudolf, kterého podvedla už jeho první manželka, to prostě nemohl unést. Zajel autem do lesa, kde se začal s ženou hádat. »Nejdříve držel manželku za ruce, potom pod krkem tak dlouho, až nejevila známky života,« uvádí policejní zpráva.

Rudolf pak bezvládné tělo odvezl do Kouřimi, kde měl chalupu, vzal si nářadí a jel se do lesa ostatků zbavit. Později se před soudem bránil tím, že si neuvědomoval, jak silně manželku drží za krk a že ji zabil náhodou. Podle znalců jí ale musel buď mačkat krkavici několik minut, nebo aktivně rdousit.

Psychologové u Rudolfa nezjistili žádnou duševní poruchu. »Není nebezpečný svému okolí a ústavní léčba není nutná,« napsali. I přesto ale byl muž odsouzen na 12 let odnětí svobody pro trestný čin vraždy.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.