Dojička z JZD upálila dvě novorozeňata v kotli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dojička z JZD upálila dvě novorozeňata v kotli

Fotografie
Fotografie (internal)

M. V. pracovala jako dojička v JZD, žila s manželem a dvěma syny, třetího odložila do ústavu. Silně labilní žena během tří let opakovaně otěhotněla. V obou případech těhotenství skrývala a rodila tajně. Novorozeňata vždy ze strachu zardousila. Zabalená v hadrech je upálila v kotli!

Po druhém tajném porodu však byla odhalena, ke strašlivým činům se ihned přiznala a vše do protokolu popsala.

Když M. V. v dubnu 1972 otěhotněla, dostala strach, že by ji manžel obvinil z nevěry a celé těhotenství se jí podařilo utajit. Na počátku ledna 1973 při práci v kravíně zjistila, že bude rodit. Druhý den doma v prádelně porodila chlapečka, kterého ihned zabalila do tepláků i s placentou a šla si lehnout. Večer zatopila pod kotlem a dítě, aniž by jej rozbalila, vložila do roztopeného ohniště.

V říjnu 1973 ale otěhotněla znovu. Když se žárlivému manželovi svěřila, ihned ji obvinil z nevěry. I tentokrát se rozhodla k hrůznému činu. 28. června 1974 poznala, že se porod blíží. Všechno si předem připravila a novorozeného chlapečka opět upálila. V tomto případě si její gravidity ale všimli lidé z okolí, a když zjistili, že musela porodit, ale a nemá dítě, udali ji policii.

Soud přihlédl ke všem nešťastným okolnostem a šílená matka vražedkyně si nakonec odpykala jen pět let za mřížemi.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.