Chtěl se vrátit do vězení, tak znásilnil a zabil sedmiletou holčičku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Chtěl se vrátit do vězení, tak znásilnil a zabil sedmiletou holčičku

V místě vraždy nalezli policisté i hračku zardoušené holčičky.
V místě vraždy nalezli policisté i hračku zardoušené holčičky. (Profimedia.cz)

V září roku 1979 si nedaleko řeky Chrudimky hrály dvě sedmileté školačky, když k nim na kole přijel zarostlý muž a dal se s nimi do řeči. Jedné z holčiček nabídl, že ji sveze do nedaleké ulice, kde měl být její bratr. Důvěřivá Z. K. (†7) na kolo nasedla a živou už ji nikdo nespatřil…

Pátrání bylo vyhlášeno tentýž den a díky atypickému žlutému jízdnímu kolu policisty stopa přivedla k recidivistovi Miroslavovi T. (†32), který byl před pouhými sedmi měsíci propuštěn z vězení kvůli znásilnění tří žen. Muž se okamžitě přiznal k vraždě dívenky a policisty dokonce zavedl na místo činu. Holčičku podle doznání uškrtil, a aby se ujistil, že není jen v bezvědomí, ponořil ji do řeky klackem. Údajně čin spáchal, aby se mohl vrátit do vězení – nemohl snést problémy s rodinou své manželky, ti jej vyháněli z domu.

Pitva ale prokázala něco zcela jiného: malá Z. K. byla totiž před smrtí znásilněna. Důsledné vyšetřování pak prokázalo, že v předchozích čtrnácti dnech Miroslav T. znásilnil dvě další ženy, včetně sedmnáctileté mentálně zaostalé dívky! „Jde o egoistickou osobnost s výrazným sklonem k činům asociální a násilné povahy. Bez ohledu na druhé, bez rozmýšlení, bez soucitu a výčitek svědomí uskutečňoval své primitivní pudové egocentrické tendence směřující k okamžitému uspokojení,“ napsal odborník o pachateli a dodal, že mu nepomůže ani nařízená kastrace. Miroslav T. byl proto odsouzen k trestu smrti.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.