Zapálil manželčin dům a zastřelil se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zapálil manželčin dům a zastřelil se!

Muž domek podpálil.
Muž domek podpálil. ( HZS Středočeského kraje)

Probíhající rozvodové řízení s manželkou psychicky neunesl železniční zřízenec Jan B. (†35) z Frýdlantu nad Ostravicí. V únoru 1929 zapálil domek své manželky a v plamenech našel svou smrt.

Podle dostupných údajů se Jan B. s manželkou oženil především ze zištných důvodů. Přál si, aby mladá paní nechala přepsat svůj útulný domek i s polnostmi na něj. To ale žena opakovaně odmítala, a tak hádky a spory nakonec vyvrcholily tím, že paní B. podala žádost o rozvod. O tragickém konci nepovedeného manželství referoval 10. února 1929 deník Polední list: „Včera mělo být opět stání a Jan B. přišel do domku své ženy. Namáhal se manželku usmířiti. Vida, že jeho snahy jsou marné, rozzlobil se a šel na půdu, kde zapálil píci. Nato se zastřelil. Hasičům byla práce ztěžována jednak velkým mrazem, jednak nedostatkem vody. Když byl požár zdolán, nalezena byla B. mrtvola, z valné části ohořelá.“ Ve smutném případu nebyl nikdo trestně stíhán.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.