Četník zabránil sebevraždě i vraždě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Četník zabránil sebevraždě i vraždě

Nešťastná služebná se chtěla zabít.
Nešťastná služebná se chtěla zabít. (Ilustrační foto ara)

Vážné vražedné a sebevražedné úmysly oznámila v zoufalství koncem ledna 1929 na četnické stanici v Olšanech na Prostějovsku služebná Anna G. (24). Zůstala bez prostředků a bez práce, proto otevřeně zvažovala, že zabije své dvě nemanželské děti a pak i sebe.

Byl to hodně smutný příběh, který popsal deník Polední list 1. února 1929. Anna G. měla dvě děti, každé s jiným otcem. Dala je na vychování k jisté ženě na venkova, jak se to v těch časech dělávalo. Ta ovšem Anně sdělila, že jí děti vrátí, pokud nebude nově dostávat víc peněz, než dostávala dosud. Anna se ocitla v zoufalé situaci. Neměla peníze, práci a nedařilo se jí najít žádnou službu. „Četník ji vyslechl a vida, že je schopna hrozbu splniti, nepustil ji. Informoval se a zjistil, že je tomu skutečně tak. Matka alimentů nedostávala, neboť jeden otec je na vojně, druhý zmizel a je nezvěstný. Dojel tedy s nešťastnicí až do Olomouce a tam její děcka umístil prozatímně v sociálních ústavech,“ psal Polední list. Další osudy Anny G. a jejích dětí nejsou známy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.