Jeřábnice se třikrát pokusila zabít manžela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Jeřábnice se třikrát pokusila zabít manžela

Náročné povolání se mohlo podepsat na ženině psychickém stavu.
Náročné povolání se mohlo podepsat na ženině psychickém stavu. (Ilustrační foto ara)

Celkem třikrát se pokusila jeřábnice (20) z Havířova na Karvinsku sprovodit ze světa svého manžela i sebe. Naposledy počátkem června 1969. Naštěstí pokaždé neúspěšně.

Mezi Slezankou a jejím mužem to brzy přestalo klapat. Nebylo to šťastné manželství, láska vyprchala a jeřábnice si to s každým dnem víc a víc uvědomovala. Navíc ji zřejmě trápila i duševní choroba. A tak se jednoho večera rozhodla pro nejkrajnější »řešení«.
Počkala, až manžel usne, otevřela všechny hořáky u plynových kamen a poté klidně ulehla vedle muže. Ten se však probudil, ucítil plyn proudící ze sporáku, vstal, zavřel hořáky a otevřel okna. Zabránil tak blížící se tragédii. Tehdy si s manželkou popovídal, domluvil jí a ona slíbila, že už nikdy víckrát...
Rozpory však bohužel pokračovaly. Jeřábnice se tedy odhodlala ke druhému zločinnému skutku. Náhoda znovu zapracovala a zubatá kmotra opět ostrouhala. Muž manželce znovu domluvil a nikomu nic neřekl. A to měl, neboť začátkem června 1969 se nešťastnice pokusila otrávit muže i sebe potřetí. To už manželovi došla trpělivost. Podle informace tisku z 6. června 1969 se konečně sebral a došel na oddělení VB, kde vše vylíčil policistům. Žena pravděpodobně skončila na psychiatrii.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.