Opilec zastřelil na ubytovně kolegu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Opilec zastřelil na ubytovně kolegu

Zbraň měl vrah bez povolení nelegálně.
Zbraň měl vrah bez povolení nelegálně. (ilustrační foto ara)

Jediný výstřel třeskl v sobotním červnovém večeru roku 1987 na ubytovně obuvnického podniku Závody 29. augusta v Partizánském na Slovensku. Osudná střela na místě usmrtila zaměstnance zmíněné firmy (†33).

Šlo o tragédii, která se přihodila po banální, zbytečné hádce. Jak 30. června 1987 napsal denní tisk, dva spolubydlící se nejprve značně opili a pak si začali »vyměňovat názory«. Starší z nich (36) se potom neudržel. Když mu docházely argumenty, sáhl po střelné zbrani, v rozčilení ji namířil na oponenta a stiskl spoušť. Zasažený muž byl okamžitě mrtvý.
Případem se ihned začala zabývat středoslovenská mordparta. Brzy se ukázalo, že »střelec« pálil z ilegálně držené zbraně.

Proto prokurátor povolil domovní prohlídku, při které kriminalisté našli u obviněného muže ještě další pistoli. Ani k té neměl řádné povolení, stejně jako k zajištěnému většímu množství střeliva. Viník kolegovy smrti pak čelil u soudu obžalobě hned ze dvou trestných činů – z vraždy a také z nedovoleného ozbrojování.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.