Pustila plyn sobě i dětem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Pustila plyn sobě i dětem

Žena chtěla skoncovat se životem a otrávit se plynem.
Žena chtěla skoncovat se životem a otrávit se plynem. (ilustrační foto ara)

Zoufalství mladé ženy (24) z Přerova, matky dvou malých dětí (1, 2), dostoupilo v červnu 1969 vrcholu. Už dál nedokázala snášet rodinné trápení. Zamkla byt a sobě i oběma potomkům pustila plyn. Naštěstí všichni tři sebevražedný pokus přežili.

﷯Severomoravští kriminalisté, kteří případ vyšetřovali, zjistili šokující skutečnosti. Jak 12. června 1969 napsal deník Rudé právo, mladá Moravanka bez ﷯příjmů, která se starala o své děti, byla už delší dobu trvale bez peněz. Její muž se k ní choval odmítavě a hrubě. Nedával jí navíc žádné peníze, a jak se dokonce ukázalo, nešťastnice ani její plačící děti dva dny před sebevražedným pokusem nic nejedly.

Vyhladovělá žena se psychicky sesypala. Uzamkla dveře bytu, zavřela okna a otevřela naplno hořáky plynového sporáku. V osudové chvíli si naštěstí vše rozmyslela. Rudé právo uvedlo: „Naštěstí než ztratila vědomí, stačila zavolat o pomoc. Sousedé ji uslyšeli, vnikli do bytu a ihned ji odvezli i s dětmi do nemocnice.“ Zda se rodina později dala opět dohromady, se už neví.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.