Na smetišti si podřezal krk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Na smetišti si podřezal krk!

Krk si sebevrah prořízl břitvou.
Krk si sebevrah prořízl břitvou. (iStock.com)

Na kasárenském smetišti v Olomouci vykrvácel počátkem prosince 1929 vojín František S. od 27. polního pluku. Podle výsledků vyšetřování si nešťastník prořízl hrdlo sám...

Mrtvolu našel v neděli ráno voják z kuchyně, který na smetiště umístěné na okraji kasárenského areálu vynášel odpadky. O tragédii informoval deník Polední list 3. prosince 1929. Vyšetřování smrti nešťastného vojína vedla kriminální policie společně s příslušnými orgány československé armády. Závěry šetření byly jednoznačné, nešťastník František S. si bezpochyby dobrovolně sáhl na život – podřezal si krk. Dopis na rozloučenou zoufalec nezanechal.

Podle dostupných informací byl vojín František S. „již dlouhou dobu trudnomyslný“. Ve dnech od 10. října do 28. listopadu 1929 se léčil v divizní vojenské nemocnici. S těžkostmi vojenského života se ale nedokázal vyrovnat a čtyři dny po návratu do kasáren dobrovolně zvolil smrt. Zavinění jakékoli jiné osoby vyšetřovatelé vyloučili. Proč si vybral jako místo svého odchodu ze života právě smetiště, se už nedozvíme.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.