Kasaři vyloupili prázdný trezor! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kasaři vyloupili prázdný trezor!

Kasaři si vybrali špatný trezor.
Kasaři si vybrali špatný trezor. (Ilustrační foto: ara)

Trapného omylu se dopustili kasaři, kteří se v létě 1935 vloupali do kanceláře uhelné společnosti Herman Winter ve slovenské Bratislavě. Rozpárali jednu z tamních dvou »nedobytných« pokladen. Byla ovšem prázdná. Zato v té druhé byly uloženy desetitisíce...

Druhou kasu ovšem lupiči otevřít nestihli. Museli se rychle vypařit. Jejich neúspěch je silně zdrtil. Hned druhého dne zatkla bratislavská kriminálka jistého Jana V. Ten nabízel ke koupi kasařské náčiní. A právě to, jímž zatím neznámí kasaři otevřeli pokladnu v kanceláři uhelné společnosti. Jan V. ale neměl s loupeží nic společného. »Nádobíčko« totiž náhodně našel na skládce, kam ho neúspěšní packalové na útěku odhodili.

Později však detektivové přece jen slavili úspěch. Dopadli invalidního Leopolda D., společníka lupičů, kteří se blamovali s kasou ve firmě Herman Winter. A ten je navedl na stopu pachatelů. Maxe S., Maxe D. a Jana M. zatkli rakouští policisté ve Vídni, a to na základě upozornění československých kolegů. Celý gang skončil po zásluze před soudem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.