Vraha prozradila klevetivá manželka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vraha prozradila klevetivá manželka!

Povídavá manželka svěřila vrahovo tajemství své kamarádce.
Povídavá manželka svěřila vrahovo tajemství své kamarádce. (Ilustrační foto: ara)

Rolník Adolf F. spáchal vraždu v červenci 1926 a prošlo mu to. Dokud ho tedy neprozradila jeho klevetivá manželka, která vše prozradila své nejlepší kamarádce. 

Pojišťovacího inspektora Antonína V. našli ubitého v jeho bytě v Podbořanech. Kupodivu, z domu se nic neztratilo, takže loupežnou vraždu vyšetřující četníci vyloučili. Pachatele odhalili až po téměř pěti letech, v lednu 1931. Tehdy kdosi v noci napadl mladou dívku, když se vracela v noci z práce. Její křik naštěstí slyšeli sousedé a přispěchali jí na pomoc.

Útočník prchl. „Při výslechu dívka udala, že útočníkem byl zemědělec Adolf F. Jeho manželka, důvěrná přítelkyně přepadené, jí jednou doznala, že F. zavraždil Antonína V. Vrah se dozvěděl o tomto přiznání své manželky a chtěl proto nyní dívku, vědoucí o jeho činu, odstranit ze světa,“ popsal dobový tisk. Zločinec, kterého četníci ze čtyři a půl roku staré vraždy pojišťovacího inspektora usvědčili, skončil před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.