Židovka se otrávila z lásky ke křesťanovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Židovka se otrávila z lásky ke křesťanovi!

Dívka se raději otrávila, než aby se vzdala své lásky.
Dívka se raději otrávila, než aby se vzdala své lásky.

Několikanásobnou dávku luminalu vypila v lednu 1931 M. J. H. (†21), dcera bohatého pražského obchodníka. Rodina hned dívce zajistila veškerou možnou lékařskou pomoc, přesto nešťastnice zemřela. Motivem její sebevraždy byla beznadějná láska.

M. J. H. se totiž zamilovala do chudého mladíka. Sama byla ovšem židovského vyznání, zatímco její vyvolený byl křesťan. Její rodina by dceři nikdy nedovolila uzavřít sňatek s »jinověrcem«, natož s mužem z velmi skromných majetkových poměrů. Zoufalé děvče nenašlo jiné řešení než dobrovolnou smrt. Vyplynulo to z dopisu na rozloučenou, který nebožka zanechala. O tragédii informoval 5. ledna 1931 Polední list. Jak uvedl, „od pitvy bylo upuštěno, poněvadž sebevražda luminalem byla bezpečně zjištěna“. Smrtící dávku luminalu, narkotika, které jí z léčebných důvodů předepisoval rodinný lékař, získala M. J. H. tak, že si přípravek po každé návštěvě doktora delší čas tajně schovávala.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.