Požár založil opilý hasič! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Požár založil opilý hasič!

Požárník si myslel, že oheň zlikviduje. Mýlil se...
Požárník si myslel, že oheň zlikviduje. Mýlil se... (Ilustrační foto: ara)

Včelařskou dílnu zapálil před koncem roku 1965 v Brodě nad Dyjí na Břeclavsku opilý požárník F. K. Jako velitel místního družstva hasičů chtěl dokázat jeho »akceschopnost«. Nepovedlo se a dílna shořela na popel.

Alkohol kolující v lidských žilách je velmi špatný rádce. Šéf vesnického týmu požárníků se o tom přesvědčil hodně krutým způsobem. Nechal se před několika spoluobčany slyšet, že on a jeho mládenci zlikvidují požár za pár chvil. To se ovšem zle přepočítal!

Než se družstvo vytasilo s hadicemi a stříkačkou, oheň úmyslně založený F. K. zachvátil celý objekt a nakonec ze stavby zbyly jeho ohořelé trámy s hromadou žhnoucího popela. Vzniklou škodu vyčíslili odborníci na 200 tisíc tehdejších korun. Za takovou sumu se tenkrát daly pořídit čtyři nové osobní vozy »embéčka« a ještě by zbylo. Krajský soud v Brně potrestal požárníka, který se stal nesmyslně žhářem, dvěma zamřížovanými roky v base.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.