Opustila děti a zemřela s milencem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Opustila děti a zemřela s milencem!

Milenci se dohodli na společném odchodu ze života.
Milenci se dohodli na společném odchodu ze života. (Ilustrační foto ara)

Láska k milenci byla pro Rozalii G. (30) z jihočeských Strakonic silnější než city vůči jejím dvěma dětem. Se svým milencem Bohdanem P. (23) spáchala sebevraždu.

Matka dvou nezletilých dětí si začala v létě roku 1934 románek s o sedm let mladším obchodním příručím, svobodným mládencem Bohdanem P. Skončil ovšem bohužel tragicky, smrtí obou milenců. „Domluvili se, že zemřou společně. V úterý sešli se na místě zvaném »Lipky«. Bylo k osmé hodině večerní, když odtud zazněly tři rány. Dvěma ranami usmrtil P. svoji milenku a třetí ranou sebe. Oba byli ihned mrtvi,“ uvedl v srpnu 1934 dobový tisk. Šlo o předem smluvený společný odchod z tohoto světa, což dokládaly dopisy na rozloučenou, které předem napsala jak Rozalie G., tak Bohdan P.

Proč se pár rozhodl ukončit svůj milenecký vztah nenávratnou tragédií, není jasné. Spekulovalo se o jeho tehdejší společenské nepřípustnosti a pohrdání ze strany příbuzných a okolí. Četnické vyšetřování nezjistilo žádný podíl třetí osoby na vraždě ženy a sebevraždě mladíka. Proto nebyl nikdo trestně stíhán a vyšetřovací spis mohl být uzavřen a uložen do archivu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.