Zabil kuchařku a skočil do studny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Zabil kuchařku a skočil do studny!

Vrah se utopil ve studni.
Vrah se utopil ve studni. (Ilustrační foto: ara)

Na Helenu G. (†18), kuchařku v klášteře v Tekovských Šarluhách na jižním Slovensku, zaútočil v lednu 1931 přímo v kuchyni neznámý pachatel. Válečkem na nudle jí zasadil takovou ránu do hlavy, že dívka ztratila vědomí. Zločinec pak utekl oknem.

Záhadný útok, jeho pachatele i motiv objasnila Helena jedné z řádových sester poté, když se na pár chvil probrala ze mdlob. Jeptiška pak pozoruhodný příběh převyprávěla přivolaným četníkům, kteří kauzu vyšetřovali. Helena G. si už jako šestnáctiletá začala románek s jistým Janem M. Její rodiče ovšem lásce ještě mladistvé dcery vůbec nepřáli, proto Heleně sehnali místo kuchařky ve vzdáleném klášteře. Jan M. ji tam po dvou letech konečně našel...

Co se dělo dál, popsal 7. ledna 1931 deník Polední list: „Zaklepal na dveře kuchyně a chtěl, aby mu Helena otevřela okno. Děvče poslechlo, M. vlezl dovnitř.“ Jestli ovšem Helena čekala něžnosti a projevy lásky, šeredně se spletla. Surovec ji uhodil a smrtelně zranil. Dívka pak zemřela na krvácení do mozku. Četníci začali Jana M. ihned hledat, aby ho zatkli pro trestný skutek vraždy. Mladík však nad sebou vynesl rozsudek sám. Skočil do studny a utopil se v ní.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.