Autobusák přivezl lupiče na VB! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Autobusák přivezl lupiče na VB!

Řidič autobusu se lupiče nelekl.
Řidič autobusu se lupiče nelekl. (Ilustrační foto: ara)

Přímo na oddělení Veřejné bezpečnosti v Karviné přivezl v dubnu 1969 řidič autobusu ničemu (22), který ho ohrožoval pistolí. Šofér se ovšem lumpa nezalekl. Naopak, statečně ho odzbrojil a předal do rukou značně překvapených mužů zákona.

Drama se odehrálo na pozdně večerní lince ze Stonavy do Karviné. Gauner si vyčíhal spoj, o kterém věděl, že těsně před konečnou zastávkou zůstává v autobusu jen hrstka pasažérů. Když všichni vystoupili, zůstal ve voze a přikročil k řidiči. Vytasil se nečekaně s pistolí, namířil ji na něj a přikázal, ať mu vydá veškerou denní tržbu.

Autobusák však měl pro strach uděláno! Sáhl po mladíkovi, vykroutil mu pistoli z rukou, sám ji namířil na neúspěšného lupiče, rozjel autobus a druhou rukou bezpečně ovládal během jízdy volant. A to až do chvíle, kdy vozidlo zastavilo přímo před policejní služebnou. Lapka-packal si toho večera na kýžené peníze nepřišel. Zato putoval za mříže.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.