Přežil pětadvacet ran nožem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Přežil pětadvacet ran nožem!

Senior zakončil hádku útokem nožem.
Senior zakončil hádku útokem nožem. (Ilustrační foto ara)

Sekáčkem na brambory zaútočil v září 1968 rozběsněný důchodce Julius Ch. (62) z Ostravy-Radvanic na stejně starého muže. Poté mu zasadil pětadvacet ran nožem. Stal se zázrak. Napadený penzista tuto apokalypsu přežil!

Řádění Julia Ch. se odehrálo před jeho domem v ostravské části Radvanicích. Proč svého bezbranného oponenta napadl s vražednými úmysly, není dodnes zcela jasné. Nejprve mu uštědřil ocelovým sekáčkem hrozivou ránu do hlavy. Poté se chopil nože a jako smyslů zbavený ho začal bodat. Po poslední, pětadvacáté ráně se čepel nože v rameni oběti zlomila.

Tento okamžik zřejmě zachránil penzistovi život, protože na něj Julius Ch. konečně přestal útočit. Dobový tisk nazval děsivý incident »podivným řešením občanského sváru«. Útočníka zadržela hlídka Veřejné bezpečnosti a následně usedl před soudem na lavici obžalovaných.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.