Zraněnou pohřbil zaživa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Zraněnou pohřbil zaživa!

Sadista navršil na zraněnou dívku větve.
Sadista navršil na zraněnou dívku větve. (Ilustrační foto ara)

Dýkou zaútočil násilník na mladou ženu (23) v únoru 1969 u tramvajové zastávky Krásné Pole, tehdy ležící v okrese Opava. Bodl ji do krku a do zad. Když se zhroutila na zem, odvlekl ji do blízkého lesa a »pohřbil« ji v hromadě větví.

Násilník se domníval, že je jeho oběť mrtvá. Žena však naštěstí brutální útok jako zázrakem přežila. Když se probrala z bezvědomí pochopila, že se z »mohyly«, kterou nad ní pachatel navršil, sama nedostane. Volala o pomoc a zaslechli ji místní občané, kteří do Krásného Pole přijeli později tramvají. Včasná lékařská pomoc zachránila lidský život. Ostravská mordparta se blýskla perfektní prací. Poměrně brzy dokázala útočníka vypátrat a nasadit mu pouta.

Ukázalo se, že pokus vraždy spáchal P. Š. (17). Mladík svou oběť sledoval už v tramvaji. Když v Krásném Poli vystoupila, vystoupil s ní a pak zaútočil. Když se zhroutila, mladistvý sadista se mylně domníval, že je mrtvá. Mýlil se. Za pár hodin už seděl za mřížemi policejní cely, odkud pak putoval před soud. Od roku 1976 už Krásné Pole nepatří administrativně na Opavsko. Je součástí města Ostravy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.