Opilec vyhrožoval vraždou na křtinách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Opilec vyhrožoval vraždou na křtinách!

Křtiny malého chlapečka pokazil výtržník.
Křtiny malého chlapečka pokazil výtržník. (Ilustrační foto ara)

Skandálem skončil v srpnu 1947 křest novorozeného synka rolníka v Obrnicích na Mostecku. Jistý František S., jeden z pozvaných hostů, se dostavil »silně ovíněn« a celou tu slávu zkazil hrubými výhrůžkami na adresu otce křtěného kloučka.

Podle dobového tisku František S., do té doby řádný a slušný občan, hostiteli vyhrožoval hulákáním: »Já ho zabiju! Já ho zastřelím! Já ho vypálím!« Matka křtěného miminka a manželka zemědělce, na kterého opilec nechutně pokřikoval, se vyděsila a s pláčem začala volat o pomoc. Zpěčujícího se ničemníka museli ostatní hosté ze slavnosti zpacifikovat a odvést pryč. Motivem činu byly spory mezi oběma muži.

Na Františka S. podali hostitelé trestní oznámení pro zločin nebezpečného vyhrožování. Krajský soud v Ústí nad Labem ale spáchaný skutek překvalifikoval na přestupky opilství a pohoršlivé chování. Proto postoupil kauzu okresnímu soudu v Mostě. Ten Františkovi S. uložil peněžitý trest ve výši 1400 Kč, v případě nedobytnosti pak dva týdny vězení. Pozoruhodný byl vyslovený roční »zákaz návštěv hospod a podniků, kde se čepuje alkohol«. Okresní národní výbor navíc uložil Františku S. pořádkovou pokutu 1000 Kč.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.