S děckem v náručí vešla před lokomotivu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

S děckem v náručí vešla před lokomotivu!

Mladá matka nedávala pozor a vstoupila přímo do cesty rozjetému vlaku.
Mladá matka nedávala pozor a vstoupila přímo do cesty rozjetému vlaku. (Ilustrační foto: ara)

Dva lidské životy si vyžádala nepozornost mladé maminky (†22), která s malou dcerkou (†1,5) v náručí vkročila v lednu 1968 na železniční stanici Holoubkov na Rokycansku přímo před lokomotivu přijíždějícího vlaku.

Nešťastnice s manželem a dítětem cestovala z Holoubkova do nedalekých Ejpovic. „Lokomotiva přijíždějícího osobního vlaku zachytila mladou dělnici národního podniku Kovosvit Holoubkov, která nesla v náručí malou dcerušku. V době, kdy její manžel kupoval u pokladny jízdenky, vstoupila nepozorně do kolejiště několik metrů před jedoucím strojem,“ popsal dobový tisk strašnou scénu.

Podle všech zjištěných okolností nešlo o vraždu dítěte a sebevraždu mladé ženy, nýbrž o tragickou nehodu. Kriminalisté a drážní inspekce důsledně prověřili i možnou míru zavinění ze strany strojvedoucího, avšak shodně konstatovali, že při nejlepší vůli nemohl neštěstí nijak zabránit. Proto nebyl trestně stíhán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.