Přepadená se ubránila solí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Přepadená se ubránila solí!

Mladý zlodějíček skončil s pouty na rukou.
Mladý zlodějíček skončil s pouty na rukou. (Foto: ara)

Oloupit poštovního doručovatele roznášejícího penzistům důchody se v lednu 1968 rozhodl v Litvínově pod Krušnými horami mladík (19). Pošťák mu však unikl, tak zaútočil na ženu (39). Ta se bránila vskutku netradiční zbraní.

Přepadení pošťáka se nezdařilo. Lupič na něj čekal v úkrytu. Když se k němu doručovatel blížil, přidali se k němu dva lidé ze sousedství a v družném hovoru úkryt minuli. Na trojici si frustrovaný ničemník zaútočit netroufl, a tak se rozhodl aspoň pro náhradní řešení. S cílem přijít si aspoň na nějaké peníze napadl s dýkou nic netušící ženu (39), kterou brutálně bodl do zad.

Nad přepadenou ale patrně bděl anděl strážný, protože rána nebyla smrtelná. Statečná Severočeška se stihla ještě obrátit a vhodit hrst soli z nákupu do gaunerových očí. To jí definitivně zachránilo život, neboť lupič s kletbami na rtech zmizel. Ne nadlouho. Kriminalisté ho dokázali vypátrat a zatknout až v Dolním Jiřetíně, kde bydlel. Mladík se k přepadení ženy doznal, prozradil i svůj neúspěšný plán oloupit pošťáka. Skončil před soudem na lavici obžalovaných.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.