Klučina spolkl zub a udusil se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Klučina spolkl zub a udusil se!

Rutinní lékařský zákrok skončil tragédií.
Rutinní lékařský zákrok skončil tragédií. (Ilustrační foto scom)

Vytržený mléčný zub se stal v únoru 1968 osudným školáčkovi (†7). Chlapec ho přímo na zubařském křesle nešťastně spolkl a začal se dusit. Lékař už ho nedokázal zachránit.

Tragický příběh se odehrál v obci Chmelová poblíž Prešova na východě někdejšího Československa, a to v ordinaci místního zdravotnického zařízení. Zubní lékař tam vytrhl klučinovi mléčný zoubek a vyzval ho, ať zub vyplivne. Stala se ovšem děsivá věc. Chlapec zub vyplivnout nedokázal, ten mu vklouzl nešťastně do průdušnice a dítě začalo zoufale lapat po dechu.

Další minuty připomínaly hororovou scénu z filmu a deník Rudé právo je 4. února 1968 popsal těmito slovy: „Lékař použil různé prostředky na záchranu pacienta, ale bez účinku. Proto zavezl chlapce do nemocnice v Prešově, ten se však cestou zadusil.“ Aby byla přesně určena příčina smrti dítěte, byla nařízena soudní pitva. Zda byl lékař trestně stíhán, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.