Nová fakta o kunovické tragédii: Musela popravil manažery na útěku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nová fakta o kunovické tragédii: Musela popravil manažery na útěku!

Karel Musela spáchal sebevraždu ranou do hrudníku.
Karel Musela spáchal sebevraždu ranou do hrudníku. (pro Aha! - Slávka Červená, ČTK, ara)

Ačkoliv se ještě nenalezlo přesvědčivé vysvětlení střelby v kunovickém areálu společnosti Aircraft Industries, při níž Karel Musela (†56) popravil dva manažery firmy a pak si sám vzal život, vyplývají na povrch skutečnosti dokreslující události tragického dne.

Původně: Střílel v místnosti. Nová fakta: Zabíjel na chodbě.

Dosud se mluvilo o tom, že dva manažery firmy (†50, †52) Musela zabil v místnosti, kde ve čtvrtek dopoledne jednalo představenstvo. Vyšetřovatelé ale prozradili, že těla obou mužů byla nalezena na chodbě. Vyplývá z toho, že se manažeři pokoušeli před Muselou utéct, ale marně. Chladnokrevně je totiž při útěku zasáhl kulkami. Generální ředitelku společnosti Ilonu Plškovou také zasáhl do hlavy, zranění ale bylo jen povrchové a nyní je už v pořádku doma.

Původně: Střelil se do hlavy. Nová fakta: Střelil se do hrudi.

Musela svůj čin vykalkuloval. „Nejednalo se rozhodně o střelbu na anonymní cíle. Nešlo o případ takzvaného šíleného střelce,“ poznamenal státní zástupce Roman Kafka. Vrah dokonce vyháněl z místnosti členy představenstva, které zabít nechtěl.

Nereagoval ani na slova vyjednavače a poté, co svoji vendetu spáchal, se zastřelil. Nikoliv ale do hlavy, jak se dosud říkalo! Podle vyšetřovatelů totiž zvolil mnohem riskantnější sebevraždu střelou do hrudi.

Původně: Byl zcela při smyslech. Nová fakta: Musela byl opilý.

V den masakru se Musela vydal kolem desáté ranní na procházku, ale do areálu Aircraft Industries dorazil až před polednem. Policie pojala podezření, že uplynulou dobu strávil v hospodě, anebo pil sám. Fakt, že měl zřejmě v krvi alkohol, potvrdil i nález nedopité láhve vedle jeho těla.

Pavel Musela: Teorie o důvodech krveprolití!

Je otázkou, zda se někdy tahle záhada vysvětlí. Nejspíše ale kvůli tomu, že vinil zastřelené manažery z útoku na svého bratra Pavla (52), zbrojařského magnáta a někdejšího předsedy představenstva Aircraft Industries.

Musela byl před třemi lety nalezen pod mysliveckým posedem s rozraženou lebkou a dalšími vážnými zraněními, která si podle znalců nemohl způsobit jen pádem z posedu.

Nyní je ochrnutý a mentálně na úrovni dítěte. Podle Karla Musely šlo o ďábelský plán nyní již mrtvých manažerů na ovládnutí firmy. Jiní ale tvrdí, že se Musela chtěl pomstít za vlastní vyhazov ze společnosti…

Žaloba Karla Musely na Aircraft Industries: Vyhodili mě kvůli bratrovi!

Když byl Karel Musela před dvěma lety zbaven pozice v Aircraft Industries, vedení společnosti zažaloval za neopodstatněný vyhazov. „Jde o diskriminaci spočívající v pronásledování mé osoby za uplatňování mých zaručených práv ve vyšetřování trestní věci mého bratra,“ píše v žalobě.

„Důvodem, proč jsem se stal zaměstnavateli nepohodlným, je tragická událost, která se přihodila mému bratrovi Pavlu Muselovi. „Na podivné okolnosti těžkého zranění bratra jsem já totiž otevřeně včetně tisku poukázal. Jako možnou příčinu jsem označil postavení mého bratra v obchodní společnosti zaměstnavatele, ukázal jsem na konkrétní osoby z obchodní společnosti zaměstnavatele, které na zranění mého bratra mohly mít podíl,“ ukazuje navíc v dokumentu na manažery, kterým se tak brutálně pomstil.



Přečtěte si
mondego
17. 11. 2011 • 14:03

..jo, tak toho pode mnou měl sejmout taky.To je taky takovej vocas ...jako že podnikatel

knkn
17. 11. 2011 • 09:19

pracháči si dnes dělají co chtějí, právo je na ně krátké, nebo ho podplatí a je na jejich straně,raději se k situaci u soudů nebudu ani vyjadřovat, tak mu bohužel nezbylo nic jiného, než vzít spravedlnost do svých rukou. P.Musela vypadá jako slušný člověk, věřím, že křivda se na něm a bratrovi stala.Takhle to bohužel půjde v naší zemi dál, pokud tu bude stále takový bor-de-l

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.