Příběhy pejsků z útulků! Pomozte! Náš život je těžký | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Příběhy pejsků z útulků! Pomozte! Náš život je těžký

Bubu
Bubu (pro Aha! – utulek-kralupy.estranky.cz)

Příběhy opuštěných pejsků toužících po domově, které Aha! pravidelně přináší, jsou dnes mimořádné.

Vybrali jsme chlupáče, kteří těžko hledají lásku kvůli svým handicapům. O to více ji ale potřebují. Budou vyžadovat od svého pána více pozornosti a péče, za to mu ale dají celé své psí srdce...

Bubu se bojí samoty - Když je sám, hubne

Krásný, ale nešťastný, je čtyřletý kříženec retrívra Bubu. Pes s lidským pohledem něžných čokoládových očí má problém – bojí se samoty. Možná to byl důvod, proč ho pán vyhodil na ulici a Bubu skončil v útulku.

I když se v útulku chová vzorně, pokaždé, jakmile se dostal do adopce, pokud zůstal sám, demoloval v bytě či na zahradě věci. Jinak je Bubu pohodový, milý pes. Samotu ale bytostně nesnáší. Moc by potřeboval svého člověka, který by s ním byl doma, případně by ho trpělivě učil být sám metodou postupného otupování jeho úzkosti.

„Bubovi bývalí majitelé toto zanedbali a zadělali mu na životní problém, pro který se v útulku stále trápí a hubne,“ říká vedoucí útulku Monika Kolková.

Volejte 775 105 275 - Bubu čeká v útulku v Kralupech nad Vltavou.

Bertíka zanedbali a vyhodili na ulici

Desetiletému jorkšíru Bertíkovi spokojené stáří nevychází. Letos v lednu přišel do útulku v pražské Troji opuštěný, srst samý dred a vyhublý.

Pod zplstnatělou srstí pod očima měl zapařeniny. Trápí ho záněty dásní, uší, zánět má i v levém oku a má srdeční šelest. Přerostlé drápky už jen doplňovaly jeho neutěšený stav.

„Chrup už jsme Bertíkovi ošetřili a několik nejvíce poškozených zubů jsme odstranili,“ říká Zbyněk Raniak, vedoucí veterinárního oddělení útulku. Bertík se zatím stále léčí, proto ještě nějakou dobu musí v útulku zůstat. Zájemce o něj se s ním ale může přijít seznámit, vzít ho na vycházku.

Jakmile se zotaví, šťastný s ním půjde domů. Bertík je milý a hodí se do  bytu. Jako pravý senior ale bude vyžadovat stálou péči a trpělivé zacházení.

Bertík

Volejte 283 011 711 nebo 712 - Bertík čeká v útulku v Praze-Troji.

Nevidomý teriér Nerod: »Lidičky, kde jste kdo?«

„Svět není spravedlivý. Mám denně plnou misku jídla a čerstvou vodu k pití, ale cítím se tak sám! Z kotce ani nemůžu sledovat příchozí a hledat v jejich očích jiskřičku zájmu – já totiž nevidím,“ postěžoval by si stafordšírský teriér Nerod.

Asi devítiletý pes má lidi moc rád a i ve svém věku je fit. Rád by se přitulil a položil hlavu do klína hodného pána či paničky. „Každičký den si představuji laskavou náruč člověka, kterého neodradí moje nevidoucí oči a nemá jiné zvíře. Za laskavou náruč nabízím navždy vřelé srdíčko a věrnou psí lásku,“ dodal by Nerod. Kvůli slepotě se nehodí do smečky k ostatním psům.

Nerod

Volejte 585 418 484, 776 462 998 - Nerod čeká v útulku v Olomouci.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.