Tyhle pejsky odsoudili k smrti! Zachráníte je? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tyhle pejsky odsoudili k smrti! Zachráníte je?

Viky
Viky (utulek-skrivany.estranky.cz )

Smutné osudy pejsků, kteří skončili ve zuboženém stavu v útulcích, vám přinášíme každý den.

Tomu, čeho jsou lidé schopni, není často možné ani uvěřit. Přesto tito chlupáči zůstávají člověku věrní až do smrti. Dnes na pomoc v útulku čeká Orinka, kterou majitel skoro připravil o život, a Viki, kterého při cestě za pánemzrádcem porazilo auto.

Viky se vrhl pod auto

Pohnutý osud má asi tříletý kříženec Viky. Lidé ho přivázali k bráně u Záchytných kotců Rumburk. Vikiho to málem stálo život.

Viky chtěl zřejmě běžet zpět za pánem, utrhl se a porazilo ho auto. Pán ho ale na milost nevzal. Díky veterináři a pracovnicím útulku se však opět postavil na nohy.

Nyní je již zcela zdráv a v pořádku. Jen jeho psí duši chybí majitel, k němuž by se mohl přimknout. „Je to pěkný, milý a přítulný pejsek, vhodný do domu se zahrádkou. Je jen trošku uštěkanější,“ říká vedoucí stanice Iva Michalů. Viky je v útulku delší dobu a chybí mu těsný kontakt s člověkem.

Viky čeká v Záchytných kotcích Rumburk. Volejte 725 712  747.

Orinku chtěli utratit

„Říkají mi Orinka, ani nevím proč. Celý život jsem slyšela jen »Vypadni« nebo »Kšááá!« Měla jsem pořád jen hlad a musela jsem se prát s ostatními obyvateli kotce o kus žvance.“ To by o dosavadním životě mohla vyprávět kříženka jezevčíka (7).

Když čekala štěňátka, chtěl ji nechat majitel utratit. „Naštěstí se našli dobří lidé a odvezli mě daleko od toho zlého místa. Pořád mi ale chybí můj vlastní domov. V těle mi koluje krev jezevčíka, a tak bývám občas paličatá. Musí se na mě po dobrém a s piškůtkem,“ říká pohledem Orinka.

Lidi miluje, je ráda středem pozornosti a nehodlá se o ni dělit s dalším psem. Teplo domova a plná miska – po tom stále touží.

Orinka čeká ve Skřivanech. Volejte 732 305 468.

Orinka

Přečtěte si
tenerife
7. 2. 2011 • 13:01

osudů,je mi vždy těžko,pro my někteří jedinci jsme na svého nejlepšího přítele a průvodce životem tak zlí.Sama mám pejska dvanáctiletou fenku beagla,nedokáži si představit,že bych ji něco tak strašného udělala,stárneme spolu,na chalupě si ráda hraje na hlídače,přeji tady těmto dnešním drobečkům,aby našli hodného pánečka.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.